Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Mapes o GPS?. Preparar una travessa
Si estàs interessat en la metodologia que fem servir en dissenyar una travessa et recomanem el post que hem publicat conjuntament amb TwoNav al seu blog, on expliquem detalladament el procés i preparació de la Transcantàbrica.

A Rutabike, com a viatgers clàssics que som, no concebem les travesses sense portar a sobre la cartografia tradicional d'una gran extensió de territori que desconeixes. Però seria una error no aprofitar els avantatges que ofereix el GPS, igual que ho seria viatjar només amb el navegador sense els mapes.

 

Qualsevol viatger que prepara una travessa per territori desconegut porta dins al final del procés d'elaboració un mapa mental del què es trobarà. El GPS, en el nostre cas el Anima + de TwoNav, t'ajuda a corroborar el trajecte que ja has imaginat i t’estalvia consultar el mapa cada vegada que tens dubtes cap a on orientar els teus passos. L'aventura no consisteix a viatjar només seguint un traçat a la pantalla digital i esperar a veure què passa, travessar muntanyes implica un cert coneixement del territori, encara que sigui virtual. La cartografia t'ajuda a identificar l'entorn: cims, valls, colls pels quals has de passar, i el Anima + et dibuixa el camí exacte. I si es vol viatjar amb el sistema d'orientació clàssica, sempre et queda el recurs de apagar-lo o usar-lo només com a brúixola. Però cal tenir en compte que hi ha moments en què l'ajuda d'un bon navegador es fa imprescindible: et pot treure amb eficiència de situacions problemàtiques o compromeses.

 


 

 enrera

Links / Download
Preparació de la Transcantàbrica