Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
FMB 2016. Fòrum Mundial de la Bicicleta
L'esdeveniment ciutadà global més important a favor de la bicicleta s'ha celebrat durant la primera setmana d'abril a Santiago de Xile

L'origen del Fòrum Mundial de la Bicicleta (FMB) passa a Brasil el 2011, després d'un atropellament de desenes de ciclistes per un conductor a la ciutat de Porto Alegre, Brasil, qui amb el seu automòbil va atropellar intencionadament a 150 persones que circulaven en una Massa crítica, ferint a 20 d'elles, 10 de les quals van quedar en estat de gravetat.

 

Es tracta d'una activitat feta des de la ciutadania, per a la ciutadania i per la ciutadania. Està dissenyada, organitzada i produïda, única i col·lectivament, pels ciutadans partidaris de la bicicleta i de la mobilitat sostenible de cada ciutat seu.

 

Cada any, compta amb el suport de voluntaris d'altres països del món, especialment, d'aquells vinculats a l'organització dels fòrums previs, des de 2012 a la data.

 

Els temes que promou el FMB, són treball d'individus, col·lectius, ONG, acadèmia, mitjans, empreses i entitats governamentals que, junts, pretenen aconseguir un canvi positiu en tots els nivells: individual-local-regional-nacional-mundial.

 

Com objectiu general es proposen ser un espai de proposta i de discussió, on ciutadans de diversos països es reuneixen al voltant d'assumptes d'interès comú: la bicicleta, el sistema de mobilitat i l'apropiació del seu entorn.

 

Els objectius específics que persegueixen son generar equitat en l'ús de l'espai públic, a través d'una mobilitat a escala humana, promoure l'autonomia ciutadana mitjançant l'ús de la pròpia energia (cinètica) renovable humana i crear consciència de treball col·lectiu i apoderament de les organitzacions socials, ciclistes i ciutadanes, per incidir en el disseny dels espais públics, la mobilitat, i la generació de polítiques públiques en aquestes matèries.enrera

Links / Download
FMB 2016