Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Ecocycle. Pàrquing vertical, intel·ligent i segur
El futur de la bicicleta a les ciutats està en constant creixement i així ho han entès els responsables d’Ecocycle, companyia ubicada a Londres, ciutat on previsiblement en pocs anys hi haurà més ciclistes que conductors.

Ecocycle portaven anys buscant una solució a l’aparcament de bicicletes que fos segur i que ocupés  el mínim espai al centre de Londres. La solució o la inspiració la van trobar en un dels  vídeos més populars entre els ciclistes urbans. El video ens mostra, a l’igual que els aparcaments intel·ligents de sistema vertical que ja hi ha per cotxes, com un japonès introdueix la seva bicicleta en un ascensor ubicat al mig del carrer. En qüestió de segons, aquesta desapareix i viatja a les profunditats, on és curosament emmagatzemada per un complex sistema mecànic per a, en qualsevol moment, recuperar-la des de l'exterior amb la targeta.

 

Ecocycle es va posar en contacte amb l’empresa nipona Gyken, responsable i constructora d’aquest sistema d’enmagatzematge, i sumar forces per crear un sistema similar a Londres. L’acord va arribar l’any passat i s'ha plasmat a l'estació de Southwark, que serveix com a aparador per mostrar com funciona als possibles interessats en adquirir-lo.enrera

Links / Download
vídeo
Font de la notícia. Ciclosfera