Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Velocipedia. El cervell ens enganya
Esbossos improvisats amb tota mena de detalls erronis de bicicletes han agafat forma digitalment, mostrant màquines absurdes o impossibles en “Velocipedia” un projecte impulsat pel dissenyador italià Gianluca Gimini.

Velocipedia va començar com una conversa en un bar entre Gimini i un amic. Ell va desafiar al seu amic a dibuixar una bicicleta en un tovalló, però la imatge resultant era d'una bicicleta que no era estructuralment funcional. Aquest esbós es va convertir en la primera de 376 dissenys defectuosos recollits pel dissenyador.

 

Per desenvolupar el projecte, Gianluca va començar demanant a la família, amics i estranys que dibuixessin una bicicleta de memòria. La majoria van ser incapaços de recordar com és exactament una bicicleta. Posteriorment amb un procés de combinació de postproducció fotogràfica i retoc digital es van convertir aquestes il·lustracions il·legibles en un conjunt de representacions fictícies en 3D.

 

El que no sospitava Gimini és que aquest procés de treball és en realitat una prova que els psicòlegs utilitzen per a demostrar com el nostre cervell a vegades ens enganya pensant que sabem alguna cosa encara quan en realitat no ho sabem.

 

A la seva web podeu veure el resultat de 50 d’aquestes il·lustracions així com alguns dels prototips randeritzats. 

enrera

Links / Download
Velocipedia