Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
10 motius per anar en bicicleta.
Per quina raó has d'utilitzar la bicicleta? Aquesta activitat redueix l'estrès, ens fa ser més sociables si la compartim amb família i amics i millora les nostres capacitats físiques.
Bromont Biking et dóna 10 motius per anar en bicicleta sempre que puguis

 

Adéu depressions


Muntar amb bicicleta oxigena el nostre cervell d'una manera més intensa que altres activitats físiques, el que ens permet tenir uns pensaments més optimistes en augmentar els nostres nivells de serotonina. Això fa que ens sentim en calma amb nosaltres mateixos, ens ajuda a conciliar millor el son i regula la nostra ansietat per la ingesta de menjar.
 
Risc d'infarts sota control


El cor s'exercita a mesura que muntem en bicicleta, com més ho fem, més beneficis obtindrem. Al pedalar, la pressió sanguínia decreix i el ritme de bombament del nostre cor augmenta. Això ens entrena per gestionar millor els moments diaris de tensió.


Alleuja el mal d'esquena


Actualment passem moltes hores asseguts davant de l'ordinador o treballant sobre una taula d'oficina. Exercitar-nos amb la nostra bicicleta és fonamental perquè els nostres músculs no s'atrofiïn i treballin, guanyant flexibilitat i alleujant molts mals d'esquena causats per les males postures diàries.

 
Fora colesterol


Tenir colesterol no és cap broma, és un problema de salut amb el qual hem de lluitar i una de les millors maneres de fer-ho és mitjançant la nostra bicicleta. Aquest exercici físic fa que els nostres nivells de colesterol dolent baixin i el nostre colesterol bo (HDL) augmenti, així les vies circulatòries del nostre organisme no es calcifiquen.


Endorfines a dojo


Els nostres nivells d'endorfines quan muntem en bicicleta augmenten considerablement. És crucial practicar amb la bici diverses vegades a la setmana per acostumar el nostre cos (i la nostra ment) a aquest estat de satisfacció produït per la segregació d'aquesta hormona.

No més infeccions


Muntar amb bicicleta estimula el sistema immunològic i fa que les nostres defenses es reforcin. Practicant aquest exercici els nostres fagòcits combaten millor les infeccions i ens allunyen d'estar malalts en èpoques baixes. La bicicleta és la nostra Vitamina C!

 
Articulacions resistents.


Les nostres articulacions pateixen diàriament sobreesforços pel que és important cuidar-les i exercir-les. Una de les millors formes de fer-ho és anant amb bicicleta. Recordeu que el moviment circular a pedalar no lesiona els nostres genolls com altres esports més bruscos sí que ho fan. És molt important que el ciclista es posicioni en una postura correcta perquè l'activitat sigui completament satisfactòria.


Fora quilos


Per definició, anar en bicicleta és un exercici de fons i en ell es realitzen moviments aeròbics, els nostres músculs es defineixen i es crema el greix que ens sobra. El temps ideal per iniciar la crema de calories seria d'uns 40 minuts en bici, als quals podem anar afegint cada dia uns minuts més perquè el nostre cos guanyi aquesta resistència i perdem pes de forma equilibrada.


Té cura del planeta


La bicicleta és un mitjà de transport saludable i a més, ecològic. No requereix combustible i l'energia es produeix gràcies al nostre esforç físic amb els pedals. Això evita la proliferació de monòxid i diòxid de carboni a l'atmosfera en utilitzar energia neta. Muntar en bicicleta no produeix contaminació acústica ja que és un transport silenciós.

 
Incrementa el teu nivell d'estalvi


Comprar una bicicleta i utilitzar-la és una de les millors decisions que pots prendre. És una inversió inicial que es converteix en estalvi per a la nostra economia domèstica diària. Els costos de muntar en bici són de 50 a 100 vegades menors que els d'utilitzar un automòbil. Fins i tot el manteniment de la bicicleta és moltíssim menor que la de qualsevol altre mitjà de transport.


En definitiva, utilitzar la bicicleta comporta una sèrie de beneficis i avantatges que són de gran ajuda per a la nostra vida quotidiana.  No facis tard!

 

Bromont Bikingenrera

Links / Download
Bromont Biking