Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
HERObike. De carretera i de bambú
No és una bicicleta més de bambú. El quadre d'aquesta bicicleta de carretera, resultat de la col·laboració de l'empresa HERObike i el dissenyador industrial Lance Rake, combina fines tires de bambú entreteixides amb un reforç de fibra de carboni per crear una bicicleta d'alt rendiment.
HERObike no és la primera bicicleta del dissenyador industrial Lance Rake ni tampoc la primera que desenvolupa emprant el bambú. En la seva recerca de solucions innovadores i elegants, ha fragmentat la tija de bambú en fines tires longitudinals molt primes -el bambú deu la seva resistència i flexibilitat a l'orientació unidireccional de les seves fibres, molt denses al llarg de la canya- entreteixint-les en forma de tub i reforçant l'interior amb un revestiment de fibra de carboni que permet al bambú doblegar sense trencar-se. El resultat és un marc de fibra de bambú i carboni teixit que és extremadament fort, rígid i lleuger.

Aquest concepte de marc s'adapta perfectament a l'objectiu de  HERObike, que sempre ha explorat noves formes de construir bicicletes amb bambú. Actualment totes les bicicletes de bambú estan fetes de canyes de bambú de diàmetres aproximats, tallades a mida i curades a mà. La raó amagada darrere de tot això és que les plantes són sempre diferents unes de les altres, el que significa que cada peça és diferent en geometria, aparença o rendiment.

enrera