Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Bikesphere.
BikeSphere és un dispositiu lluminós creat per salvar vides. La seva tecnologia analitza l'entorn del ciclista i reacciona quan un cotxe s'acosta, augmentat la seva visibilitat i avisant als conductors del perill.

Un sensor de llum i un detector de proximitat vigilen constantment l'entorn al voltant del ciclista. Un projector làser doble assenyala l'àrea de seguretat al voltant del ciclista de manera que tots els conductors puguin reaccionar amb temps.

De dia i en moments de bona visibilitat, BikeSphere estalvia bateria activant només la funció de llums de posició reglamentàries. Quan es fa de nit, BikeSphere desperta i projecta un escut de llum al voltant del ciclista que el fa més visible davant tots els conductors. Si un conductor despistat s'acosta massa a aquesta zona de seguretat, la projecció es torna 3 vegades més intensa, alertant a tots dos del perill imminent i donant-los temps a reaccionar.

Un dels clients dels desenvolupadors de BikeSphere, el fabricant de pneumàtics Michelin, molt unit al món del pedal, es va sumar al projecte donant-los finançament i suport sota una campanya de conscienciació, Trendy Drivers, per a nous conductors.
 
El prototip ja està funcionant i els plànols aviat estaran disponibles en open source perquè els components puguin ser adquirits pels usuaris, impresos mitjançant una impressora 3D i ser fabricats a casa. Així mateix, en estar sota llicència lliure, els propis usuaris poden introduir millores, tractar de reduir el pes i buscar una millor integració amb la màquina.enrera

Links / Download
Vídeo