Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Bike Smog Free
Daan Roosegaarde és el desenvolupador de “Smog Free Project”, un projecte que persegueix reduir els índexs de contaminació de les ciutats

Després de dissenyar i instal·lar a Rotterdam, i més recentment Pequín, la Smog Tower Free, ha donat a conèixer el següent concepte: una bicicleta que inhala aire contaminat, el neteja i l’allibera al voltant del ciclista.

La torre funciona essencialment com una enorme aspiradora que absorbeix l'aire contaminat per la part superior i l'allibera purificat pels quatre costats de la mateixa, creant una bossa d'aire net al seu voltant.

El projecte Bike Smog Free funcionaria de manera similar a la torre. Un dispositiu inhalaria l'aire contaminat mentre es pedaleja i alhora l’exhalaria netejat a través dels seus conductes de ventilació, assegurant que l'aire que envolta el ciclista siguis empre net i segur.

D’aquesta manera la bicicleta es converteix en un model perfecte per les ciutats amb alts index de contaminació ja que alhora que neteja l’aire de pol·lució permet descongestionar el transit si es fa extensiu el seu us com a vehicle de mobilitat.enrera

Links / Download
Studio Roosegaarde