Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Luciano Berruti. La darrera pedalada
Ha mort el que va ser el rostre mes conegut de l’Eroica, un dels noms clàssics del ciclisme y ho ha fet com no podia ser d’altra manera, pedalant.

Un infart s’ha endut prop de la seva ciutat natal, Cosseria, aquest gran apassionat de la bicicleta. Aquest va ser el motiu d'obrir, el 2010, un museu a la seva ciutat natal i lloc de residència, Cosseria. Batejat com el Museu della Bicicletta, era el lloc on reunia la seva enorme col·lecció de material relacionat amb el ciclisme clàssic, com per exemple més de 300 mallots usats per alguns dels campions més llegendaris d'aquest esport, bicicletes (entre elles, el model en el qual Francesco Moser va batre el rècord de l'hora en 1984) i tot tipus d'accessoris ciclistes.

 

Berruti ha estat el rostre “oficial” de l’Eroica des de la seva primera edició al  1997, prova amb la que compartia la seva filosofia de vida: tornar a una vida més pausada i gaudir de les petites coses. Una prova que va més enllà del ciclisme i posa sobre la taula conceptes com gastronomia de proximitat, turisme, enologia, cultura del reciclatge o simplement el plaer de retrobar-se.enrera