Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Johnny Random. Bespoken
Quan Johnny Random va muntar per primera vegada amb bicicleta li va produir una gran sensació de llibertat i associar els sons que transmitia a aquest sentiment.

Com a compositor va voler captar això mitjançant música utilitzant les diferents parts de la bicicleta i els seus components. Ja de nen solia posar cartrons a la seva bicicleta per escoltar el so dels radis i pensava que si podia afinar-los podria crear una melodia. I això és el que anys més tard va fer. La seva música no fa servir instruments tradicionals, sintetitzador o caixa de ritmes.

 

El seu vídeo Bespoken, una breu sinfonía musical consistent a arrencar sons a la seva bicicleta, va ser un fenòmen en Internet i va merèixer articles a la BBC i Wired. Aleatori, que viu a Barcelona i el seu veritable nom és Flip Barber, comercialitza molts d'aquests sons en el seu compte de Soundcloud, i explica en el magazine ciclosfera  que "les bicis tenen un enorme potencial sonor. Cables de fre, ràdios, pneumàtics, ritmes mecànics ... Estan llests d'elements que rasgar, inflar o colpejar, generant sons sorprenents però recognoscibles. Em interessa introduir aquests elements familiars en contextos desconeguts i així remezclar sensacions i records ".

Oir i veure els sons de Bespoken, una cançó composta només amb peces de la bicicleta, canvia la forma en què la gent percebe els objectes comuns i ensenya a mirar-los amb més curiositat.enrera

Links / Download
Promotional viedo
Preview song