Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Link. Disuassió d'alta tecnologia
Hi ha poques ocasions en la vida en què el New York Times s'acosta a tu per participar en el disseny d'un dels objectes més familiars però mundans, un cadenat per a bicicletes.

Així va néixer Link,, un símbol emblemàtic de la seguretat i la protecció que utilitza combinacions de materials robusts amb tecnologia moderna. El seu dissenyador Rinat Aruh, cofundador de la signatura Aruliden, una agència de disseny i estratègia de marca amb seu a Nova York, comenta: "si un lladre vol robar una bicicleta, va trobar la manera. Així que vam decidir fer-ho molest". Aruh va fer més que això. Va prendre prestada la forma allargada i ovalada d'una baula clàssic de la cadena per crear una forma atemporal que dóna la sensació que els cadenats de les bicicletes sempre estiguessin destinats a veure així.
 
La cremallera, fixada a la tija de selló, fa surar el seu pany sobre la roda del darrere, fent que s'assembli menys a un dispositiu antirobatori que una prolongació natural del disseny d'un bastidor ben fet.
Qualsevol que alguna vegada hagi bloquejat una bicicleta fora d'un restaurant o un bar i després s'hagi assegut en una finestra per vigilar-la, apreciar els elements dissuasoris addicionals ocults en el seu interior: acceleròmetres sensibles a la manipulació que activen una alarma sònica i un avís de telèfon intel·ligent en el moment en què un lladre arriba a la feina. I fins i tot si un lladre aconsegueix escapar amb la teva bicicleta, un xip GPS incrustat a la cremallera d'aquesta pany vol dir que la policia sabrà on trobar-lo.
 
Un aliatge de titani recobreix l'interior del cadenat que alberga la placa de circuit del pany, la bateria, els acceleròmetres, la sirena i el motor elèctric del mecanisme de bloqueig.

 enrera

Links / Download
Aruliden
+ info tècnica