Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
L'art de la comunicació plàstica
Creada amb escombraries procedent del mar i de l'estómac de les aus, l'obra de Mandy Barker ens obliga a mirar de front el problema dels nostres residus.

Quan la fotògrafa Mandy Barker va retornar a la platja anglesa en la qual de nena recollia petxines, es va trobar amb una cadireta de cotxet per a nens i una nevera entre munts de deixalles plàstiques. També va advertir certa indiferència: li va semblar que la gent no s'immutava en veure una platja coberta d'escombraries.

Així que va modificar el context: va recollir els residus i els va fotografiar sobre un fons neutre. "Volia crear alguna cosa que cridés l'atenció"

Aquell impuls s'ha traduït en una sèrie de projectes fotogràfics que posen de manifest l'omnipresència del plàstic, i el seu abast: per exemple, com uns cartutxos d'impressora que van caure del celler de càrrega d'un vaixell en ple Atlàntic van acabar recalant en platges d’Àfrica o Noruega. O com els taps d'alguns milers de milions d'ampolles de plàstic que es fabriquen cada any acaben en platges i intestins de aus- de tot el món. Per mostrar-ho, va reunir una col·lecció planetària amb ajuda de voluntaris internacionals.

La fotògrafa idea els seus projectes en col·laboració amb experts en ciències del mar. Les fotos "donen veu visual a la ciència", diu, en comunicar l'enorme impacte del plàstic sobre la natura. Barker sent un calfred en pensar que ja no queda al nostre planeta una sola regió lliure de plàstics, "dels pols a l'equador, de la superfície del mar al fono oceànic", i vol que la resta de nosaltres sentim el mateix

Natasha Daly

Article tret de la revista National Geographic. juny 2018enrera

Links / Download
Mandy Barker