Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Musselbloam. De la mar a casa
Transformar alguna cosa inutil en útil per a la llar és una forma de convertir les escombraries en alguna cosa valuosa. MUSSELBLOMA és tota una fita per a Ikea perquè es tracta de la seva primera col·lecció elaborada a partir de plàstics recollits a la Mediterrània

500 pescadors espanyols dediquen temps i esforç a recollir els plàstics de la mar, els quals són processats fins a convertir-los en la matèria primera amb què Ikea, i més concretament Inma Bermúdez, dissenyadora espanyola de la firma sueca, ha creat aquesta col·lecció composta de bosses, fundes de coixins i estovalles.
Tot el teixit de polièster utilitzat per a crear la col·lecció MUSSELBLOMMA resulta d'el plàstic reciclat, inclosos els residus plàstics PET atrapats a les xarxes dels mariners espanyols.


Per cada quilo de residus de plàstic PET que es pot utilitzar per elaborar aquest teixit de polièster s'extreuen de l'oceà altres 9 quilos de residus: plàstics, metalls, goma, vidre i altres materials. Després d'haver estat recol·lectat, un cop a port el plàstic s'introdueix en contenidors, després es neteja, es classifica, es recicla de manera mecànica i, juntament amb les ampolles de PET reciclades, es transforma en fils i teixits. Tota la cadena de subministrament dels productes, a més, es localitza a Espanya. Concretament, en fàbriques d'Alacant i València.

Amb un marge de benefici 0, Ikea no obté beneficis amb això, els productes d'aquesta col·lecció limitada que sortiran a la venda el 5 de febrer aconsegueixen que tot el que tires a la mar torni al teu casa, convertit en peces de disseny sostenible. Òbviament, això no vol dir que cal seguir tirant escombraries a la mar!enrera