Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Coronavirus i contaminació
La contaminació a les ciutats es desploma durant la primera setmana de confinament. En la situació excepcional i inèdita que estem vivint, la prioritat ara no és altra que la salut de les persones. Hem de col·laborar per superar aquesta emergència sanitària i evitar que segueixi causant més víctimes. A el mateix temps, intentem seguir treballant, acudint a la innovació i l'enginy, per combatre i solucionar l'emergència climàtica i la crisi de biodiversitat que afecta el planeta en el qual vivim i viuran les futures generacions.

Trigarem a conèixer les conseqüències i impactes socials i econòmics d'aquesta crisi, però les circumstàncies excepcionals en què ha immers a el món aquesta crisi ens poden servir també d'aprenentatge per reduir les milers de morts que la contaminació de l'aire provoca cada any.


Una setmana desprès que el Govern va anunciar l'estat d'alarma pel COVID-19, el tràfic per carretera ha baixat més d'un 60% a les ciutats espanyoles. Una baixada sense precedents que ha permès reduir la contaminació en qüestió d'hores, ja que l'automòbil és el principal contaminant.


En ciutats com Madrid i Barcelona, ​​on habitualment algunes estacions superen els límits fixats per l'Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea, els nivells de NO2 amb prou feines han arribat a el 40% d'aquest límit. Estem comprovant com menys cotxes és sinònim de menys contaminació i, després només uns dies sense trànsit, la qualitat de l'aire ja és notablement millor en aquelles ciutats que venien arrossegant alts nivells de contaminació.


A la Xina, el país més contaminant de l'món i on ja van patir les pitjors conseqüències de l'COVID-19, les emissions de NO2 van viure una reducció sense precedents arran de les restriccions de trànsit.


Des de Greenpeace insistim que la prioritat indiscutible en aquest moment ha de ser la lluita contra una pandèmia que afecta molt especialment a la població més vulnerable. En una situació tan difícil com la que estem vivint hauríem d'extreure com a lliçó que les administracions mai haurien vacil·lar a l'hora de prendre mesures contundents sempre que es posi en risc la salut de les persones.

 

És temps de responsabilitat individual i col·lectiva per demostrar que podem enfrontar-nos als grans reptes que ens amenacen. Des de les nostres cases, per cuidar-nos mútuament i protegir la llar únic que compartim: el nostre planeta.

Font: Greenpeaceenrera

Links / Download
Uneix-te a Greenpeace