Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Retorn a la feina i la bici
Ara sí! sembla que la bici és una de les millors opcions per anar a la feina i aixi ho suggereixen els governs de diferents estats

Davant l’anunci del retorn a la feina dels serveis no essencials, el Govern i el Ministeri de Salut mencionen expressament la bicicleta quan recomanen opcions de mobilitat que millor puguin garantir aquesta distància interpersonal.

La bicicleta es converteix en aliada inestimable i una de les opcions de mobilitat amb més baix risc de contagi, ja que permet evitar la proximitat entre persones i mantenir la distància social requerida en els desplaçaments.

 

Des del BACC, Bicicleta Club de Catalunya, aconsellen ara més que mai l’ús de la bicicleta com a eina de mobilitat quotidiana: Un mitjà de transport perfecte pels desplaçaments habituals; ràpid, silenciós, eficient i sostenible.

Si vas a la feina o realitzes qualsevol desplaçament autoritzat en bicicleta, s’han de tenir en compte un seguit de mesures preventives per evitar la propagació:

  • Segons el Govern, en bicicleta no és necessari portar mascareta, tanmateix nosaltres recomanem portar-la durant els trajectes com a mesura de seguretat afegida.
  • És important rentar-se les mans abans i després de començar el trajecte
  • És preferible portar guants.
  • Mantingues la distància física (2 metres) amb altres ciclistes, en els avançaments i als semàfors.
  • Evita tocar-te la cara durant el trajecte.
  • Esternudar o tossir tapant-se la boca amb l’avantbraç.
  • Porta una autorització de l’empresa/justificant d’autònoms que acrediti el teu desplaçament, o bé el Certificat autoresponsable de desplaçament de la Generalitat.
  • Evita l’ús dels carrils bidireccionals o en el seu defecte utilitza mascareta.

Aprofita i consulta els seus Consells per circular amb bicicleta durant el COVID19. Són molt visuals i pràctics!enrera

Links / Download
BACC