Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Rutes amb nens / nenes
Són obvis els beneficis que comporta la pràctica de la bicicleta, tant física com mentalment. Masses vegades en les sortides amb bicicleta es prioritza la part esportiva en detriment de la lúdica, la que et permet gaudir de nou de les sensacions íntimament lligades a la infància. Aquella sensació del primer pedaleig quan la màquina responia als nostres desitjos, amb el paisatge movent-se al nostre voltant i el vent a la cara que ens feia sentir grans, petits herois jugant amb l'equilibri i la velocitat

Aquesta part lúdica, veritable essència de la bicicleta, és la clau per potenciar altres beneficis que es poden treballar a l’hora de viatjar amb bicicleta amb nens i nenes. El concepte consisteix a transformar les sortides en família en un viatge i una experiència cognitiva que permeti consolidar valors com la solidaritat, la sostenibilitat, la cooperació, la justícia, la llibertat, el respecte pels altres i per la natura, aspectes tots ells que les futures generacions projectaran en la construcció d’un model social més humà i digne, sostenible ecològica i econòmicament sustentat en un patró allunyat del creixement salvatge que ofega a les persones per enriquir als de sempre.

  

Pedalar en família genera vincles emocionals que, com la bicicleta, no s’oblidaran mai. Evidentment les rutes han d’estar dissenyades a la mida dels nens i nenes intentant sempre no forçar activitats que generin efectes contraris als que busquem.  Cal potenciar els moments d’oci i aventura, parar quan s’està desmotivat, generar sinergies que ajudin a finalitzar la ruta o simplement acabar-la quan ja n’hi ha prou.

 

Totes les rutes que us presentem en el document adjunt més les noves que publiquem aquest mes tenen en comú que han estat fetes amb el nostre fill Albert en un període de temps que va des dels dos anys fins als sis que té ara. I les hem fet amb diferents combinacions depenent de l’edat i del seu estat d’ànim: amb carro i cadireta,  cadireta i bicicleta –deixàvem aquesta lligada en qualsevol poble de pas i la recollíem al final de la ruta quan l’Albert ja en tenia prou-  i darrerament només amb bicicleta, finalitzant o no la ruta, en aquest darrer cas, un dels dos tornava a buscar el cotxe. Parant per gaudir del paisatge, dels centres d’interès que trobàvem pel camí, per fer un pic-nic o un descans per jugar a una altra cosa. Sempre sense forçar la màquina i motivant cada pedalada per aconseguir avançar amb alegria. 

 

Les rutes que us proposem son planeres, amb bons camins i desnivell mínim. A Catalunya trobem territoris aptes per incentivar els viatges amb bicicleta: la Segarra, Pla d’Urgell, Segrià, la Noguera, la planes de l’Empordà, Penedès, Osona o la Cerdanya. La varietat de paisatges i les fonts de coneixement que ens ofereix el país són també enormes mentre viatgem: paisatges de secà o regadiu, aiguamolls, closes, pèlags, barraques de pedra seca, castells, viles closes, jaciments ibers, ermites romàniques, monestirs... estímuls que ben conduits desperten el seu interès i converteixen cada cop de pedal en una descoberta. I no perdeu l’oportunitat de viatjar en família fent petites travesses. La oferta és variada: vies verdes, el canal de Midi o la que us oferim, la volta per la Segarra, tres dies d’un viatge circular, que de ben segur farà les delícies de petits i grans.

 

Salut i pedal   enrera

Links / Download
Rutes en família