Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Noguera Ignota. Els Aspres
Encara que sembli increïble, és possible descobrir territoris nous al nostre país. Descobrir en el sentit d’endinsar-se en espais poc coneguts o totalment desconeguts. Hi ha contrades que figuren als mapes, però pocs en tenen una experiència directa. Als Aspres del Montsec, com en moltes altres zones de pas de Catalunya que només veiem des del vehicle quan la rutina ens porta a alta muntanya, hi has d’anar expressament.

més
El Moianès. Un Museu a l’aire lliure
Ara fa tres anys que el Moianès va ser declarada nova comarca de Catalunya, una reivindicació que els habitants d’aquest petit territori reclamaven des de feia temps. Físicament la comarca presenta una geografia clarament delimitada: un altiplà que cau abruptament cap a la plana de Vic i els límits de les comarques vallesanes i davalla suaument cap a la conca del Llobregat al seu pas pel Bages. Culturalment, hi ha una unànime identitat de pertinença a un mateix territori entre el deu pobles que conformen la comarca. I encara més, el Moianès és un poble que avança vers un model econòmic de creixement sostenible per crear un entorn on viure en harmonia amb la natura.

més
Cap de Creus. L’eterna abraçada del Pirineu y el mar.
És un plaer presentar-vos aquest monogràfic de rutes de BTT entre la terra i el mar pels relleus més orientals de la península ibèrica, el primer lloc per on surt el sol a Catalunya, un istme que s’estén entre el Cap de Creus i el Massís de les Alberes, un espai singular atrapat entre la Plana Empordanesa i el Mediterrani.més
Desmitificant les fronteres. BTT sense límits
Hi han espais que es troben en terra de ningú. Espais que separen físicament territoris, persones, cultures... Franges estretes que s’allarguen pel territori fins que conflueixen en un nova franja que alhora limita amb d’altres i així fins que es torna a tancar el cercle. Vivim en un mon finit separat per franges virtuals que fins i tot es perllonguen mar endins. Parlem de les fronteres.

més
Tornar a començar. Rutes assequibles per a iniciar-se en btt
La bicicleta està de moda. Afortunadament això és un bon símptoma. Cada vegada hi ha més ciclistes urbans conscienciats per una mobilitat sostenible que aposten per la bicicleta deixant el cotxe per a trajectes llargs. Els caps de setmana, la muntanya s'omple de genets amb dues rodes abillats amb vius colors que recorren pistes i senders. Les clàssiques competicions ciclistes d'estiu com el Tour, el Giro o la Vuelta tenen més seguidors que mai ja sigui des de casa o in situ; aficionats que admiren les proeses d'aquests herois que compenetrats perfectament amb les seves màquines es deixen la pell en ports i descensos arrencant segons a la recerca del lideratge de la competició.

més
Aran. Tocant el cel
La “Val d’Aran”, nom com se la coneix en aranès, una variant gascona de la llengua occitana que es parla en aquesta recollida vall del Pirineu, és la única comarca de Catalunya que aboca les seves aigües a l’Atlàntic. La fesomia de la comarca, d’origen glacial, esta definida per profundes valls des d’on s’aixequen verticals, muntanyes que fàcilment sobrepassen els 2.000 metres d’altitud. Aquesta singular orografia, no oblidem que els principals cims dels Pirineu es troben a tocar, fa que tot el territori sigui un destí ineludible per tots aquells que gaudeixen dels ambients d’alta muntanya. Un autèntic paradís per la pràctica de la BTT.

més
El castell de Montsoriu
Considerat el castell gòtic més representatiu de Catalunya i una de les fortaleses medievals més imponents de la Mediterrània, està ubicat estratègicament al cim d’un turó des del qual es domina un paisatge espectacular que abraça gairebé des de Barcelona a Girona.

més
La Segarra. Terra de contrastos, castells i hortizons infinits
La Segarra queda emmarcada geogràficament per les terres que formen l’altiplà central de Catalunya, és a dir, l’extens planell que es troba situat entre els darrers contraforts de muntanya prepirinenc i les serralades prelitorals.

més
Cicles Girabent. Especialistes en elèctriques
Cicles Girabent, de Torelló, gran taller i molt bona botiga, afegeix fàcilment a la teva btt un motor elèctric. Et passes a l’electrica?

més
10 motius per anar en bicicleta.
Per quina raó has d'utilitzar la bicicleta? Aquesta activitat redueix l'estrès, ens fa ser més sociables si la compartim amb família i amics i millora les nostres capacitats físiques.
Bromont Biking et dóna 10 motius per anar en bicicleta sempre que puguis


més
Mapes o GPS?. Preparar una travessa
Si estàs interessat en la metodologia que fem servir en dissenyar una travessa et recomanem el post que hem publicat conjuntament amb TwoNav al seu blog, on expliquem detalladament el procés i preparació de la Transcantàbrica.

més
Rutabike, una solució per viatjar en bicicleta de muntanya
Amb aquest suggerent titular el blog de TwoNav, el referent nacional en GPS, mapes digitals i programari de navegació i gestió de tracks, dóna pas a un clarificador article que defineix amb precisió la nostra filosofia.

més
Rutabike: 10 anys de viatges en bicicleta
Si partim de la idea que l’ésser humà apareix al continent africà i que acaba expandint-se per tots els racons del planeta (per més inhòspits que a priori alguns puguin semblar) és lògic pensar que puguem explicar aquesta expansió per diferents motius i/o causes. D’entre elles probablement la més important seria la supervivència, però sense oblidar la curiositat per tot allò que ens és desconegut, la necessitat d’aventura, la inquietud...

més
Muntar en bicicleta no s’oblida mai.
Quan ens volem referir a alguna cosa que no s’oblida mai més posem, com a exemple, muntar en bicicleta. I de fet és així. Hi ha habilitats que quan es deixen de practicar cauen en l’oblit però sense arribar a desaparèixer del tot, com si fos un record amagat.

més
Salvem Peguera: un poble abandonat en mans de l’especulació urbanística
La capçalera de la vall de Peguera, entre els Rasos de Peguera, al sud, i la serra d'Ensija, al nord, és un indret de bellesa colpidora que acull l’antic i abandonat poble de Peguera, el més alt del Berguedà, 1640 metres, i lloc de naixement del famós maquis català Ramon Vila Capdevila el Caracremada.

més
Vols ajudar a Rutabike.com?
Mantenir el web en funcionament té un cost elevat i per aquest motiu qualsevol ajuda serà sempre ben rebuda. Si valores positivament la nostra activitat i vols col·laborar amb nosaltres econòmicament amb una quota anual com a soci de 20 euros, emplena el nostre formulari i fes-lo arribar al nostre correu info@rutabike.com

més
Rutabike, una manera d’entendre el viatge
Hi ha moltes maneres de viatjar. Traslladar-se d’un lloc a un altre pot ser una tasca ben fatigosa o una experiència ben divertida i reconfortant. Tot depèn de com es faci el trajecte.

més
Vacances en Bici. Sensació de llibertat
Us imagineu arribar a Viena a través d’una illa enmig del Danubi, on milers de ciutadans surten a l’estiu a passejar, córrer, patinar o pedalar, i resseguir després la ciutat, amb els seus palaus, la catedral, l’òpera... pels incomptables carrils bici que ofereixen les seves avingudes?

més
És aquest el model de país que volem?
Com cada dia, intento arribar abans de les 9h per poder trobar un aparcament, però tot i així em passo una estona donant voltes per tal de trobar un forat. És evident que la bicicleta seria la millor opció per poder arribar a l’hora, estalviar benzina i posar el meu granet de sorra per mantenir el nostre planeta.

més
El Castell de Milany o el país que volem
Estan realment protegits els espais protegits?

més
Casc? No, gràcies
Menys imposcions i més seguretat a les vies urbanes!

més
Com volem viure l’esport?
Entenem l’esport com a font de salut, per mantenir l’organisme actiu i esbargir la ment. Reivindiquem l’esforç de superació, el gaudi a l’aire lliure i la possibilitat de compartir-lo amb els altres.

més
Embiciats
Tots els que ens agrada anar amb bici, perquè ens dóna una sensació de llibertat que no ens la donen altres vehicles, perquè és ràpida i còmoda en els desplaçaments curts, perquè és salut, és econòmica, no contamina, ens permet gaudir del paisatge, de la natura sense espatllar-la...

més
Rutabike estrena nou web
Contents i satisfets amb la nova pàgina web. Tornem amb la voluntat d’arribar i animar a més gent a disfrutar del plaer que suposa viatjar damunt d’una bicicleta. Aquí trobareu els tracks i els mitjans suficients per planificar les vostres rutes. Som gent que viatja, si t’animes, vés, pedala i disfruta.

més