Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Vall de Camprodon, emoció sensorial
La vall dels grans paisatges sempre verds, un paradís natural pels amants de la muntanya, s’estructura tot seguint el riu Ter a llevant i el riu Ritort a ponent; dues vall orientades de nord a sud i unides a la zona de Camprodon que s’estira riu avall fins Sant Pau de Seguries.

més
Rutes amb nens / nenes
Són obvis els beneficis que comporta la pràctica de la bicicleta, tant física com mentalment. Masses vegades en les sortides amb bicicleta es prioritza la part esportiva en detriment de la lúdica, la que et permet gaudir de nou de les sensacions íntimament lligades a la infància. Aquella sensació del primer pedaleig quan la màquina responia als nostres desitjos, amb el paisatge movent-se al nostre voltant i el vent a la cara que ens feia sentir grans, petits herois jugant amb l'equilibri i la velocitat

més
Despoblats de Catalunya
Hi ha a Catalunya més de 130 pobles distribuïts per tot el territori sense cap habitant, la majoria a les valls i muntanyes del Pirineu.

més
Retorn a la feina i la bici
Ara sí! sembla que la bici és una de les millors opcions per anar a la feina i aixi ho suggereixen els governs de diferents estats

més
Ascensió al Pui de Lleràs, mirador natural del Pallars
Fer cim damunt la bicicleta, amb les dificultats que això comporta, suposa un dels grans plaers del ciclista de muntanya; fer-ho, no només com un repte esportiu que requereix una bona dosi d’esforç sinó pel pur plaer de l'aventura i pel que implica de descobriment i coneixement del territori que se'ns ofereix des de les alçades, ens fa més grans i, fins i tot, ens ajuda a coneixer-nos millor.

més
La por d’ells retalla la llibertat d’elles
A l’Afganistan les dones no poden anar en bicicleta perquè els homes ho consideren una vergonya. Un interessant article de Estel Solé a la Vanguardia.

més
Desmitificant les fronteres. BTT sense límits
Hi han espais que es troben en terra de ningú. Espais que separen físicament territoris, persones, cultures... Franges estretes que s’allarguen pel territori fins que conflueixen en un nova franja que alhora limita amb d’altres i així fins que es torna a tancar el cercle. Vivim en un mon finit separat per franges virtuals que fins i tot es perllonguen mar endins. Parlem de les fronteres.

més
Tornar a començar. Rutes assequibles per a iniciar-se en btt
La bicicleta està de moda. Afortunadament això és un bon símptoma. Cada vegada hi ha més ciclistes urbans conscienciats per una mobilitat sostenible que aposten per la bicicleta deixant el cotxe per a trajectes llargs. Els caps de setmana, la muntanya s'omple de genets amb dues rodes abillats amb vius colors que recorren pistes i senders. Les clàssiques competicions ciclistes d'estiu com el Tour, el Giro o la Vuelta tenen més seguidors que mai ja sigui des de casa o in situ; aficionats que admiren les proeses d'aquests herois que compenetrats perfectament amb les seves màquines es deixen la pell en ports i descensos arrencant segons a la recerca del lideratge de la competició.

més
Cicles Girabent. Especialistes en elèctriques
Cicles Girabent, de Torelló, gran taller i molt bona botiga, afegeix fàcilment a la teva btt un motor elèctric. Et passes a l’electrica?

més
10 motius per anar en bicicleta.
Per quina raó has d'utilitzar la bicicleta? Aquesta activitat redueix l'estrès, ens fa ser més sociables si la compartim amb família i amics i millora les nostres capacitats físiques.
Bromont Biking et dóna 10 motius per anar en bicicleta sempre que puguis


més
Mapes o GPS?. Preparar una travessa
Si estàs interessat en la metodologia que fem servir en dissenyar una travessa et recomanem el post que hem publicat conjuntament amb TwoNav al seu blog, on expliquem detalladament el procés i preparació de la Transcantàbrica.

més
Rutabike, una solució per viatjar en bicicleta de muntanya
Amb aquest suggerent titular el blog de TwoNav, el referent nacional en GPS, mapes digitals i programari de navegació i gestió de tracks, dóna pas a un clarificador article que defineix amb precisió la nostra filosofia.

més
Rutabike: 10 anys de viatges en bicicleta
Si partim de la idea que l’ésser humà apareix al continent africà i que acaba expandint-se per tots els racons del planeta (per més inhòspits que a priori alguns puguin semblar) és lògic pensar que puguem explicar aquesta expansió per diferents motius i/o causes. D’entre elles probablement la més important seria la supervivència, però sense oblidar la curiositat per tot allò que ens és desconegut, la necessitat d’aventura, la inquietud...

més
Muntar en bicicleta no s’oblida mai.
Quan ens volem referir a alguna cosa que no s’oblida mai més posem, com a exemple, muntar en bicicleta. I de fet és així. Hi ha habilitats que quan es deixen de practicar cauen en l’oblit però sense arribar a desaparèixer del tot, com si fos un record amagat.

més
Salvem Peguera: un poble abandonat en mans de l’especulació urbanística
La capçalera de la vall de Peguera, entre els Rasos de Peguera, al sud, i la serra d'Ensija, al nord, és un indret de bellesa colpidora que acull l’antic i abandonat poble de Peguera, el més alt del Berguedà, 1640 metres, i lloc de naixement del famós maquis català Ramon Vila Capdevila el Caracremada.

més
Vols ajudar a Rutabike.com?
Mantenir el web en funcionament té un cost elevat i per aquest motiu qualsevol ajuda serà sempre ben rebuda. Si valores positivament la nostra activitat i vols col·laborar amb nosaltres econòmicament amb una quota anual com a soci de 20 euros, emplena el nostre formulari i fes-lo arribar al nostre correu info@rutabike.com

més
Vacances en Bici. Sensació de llibertat
Us imagineu arribar a Viena a través d’una illa enmig del Danubi, on milers de ciutadans surten a l’estiu a passejar, córrer, patinar o pedalar, i resseguir després la ciutat, amb els seus palaus, la catedral, l’òpera... pels incomptables carrils bici que ofereixen les seves avingudes?

més
És aquest el model de país que volem?
Com cada dia, intento arribar abans de les 9h per poder trobar un aparcament, però tot i així em passo una estona donant voltes per tal de trobar un forat. És evident que la bicicleta seria la millor opció per poder arribar a l’hora, estalviar benzina i posar el meu granet de sorra per mantenir el nostre planeta.

més
El Castell de Milany o el país que volem
Estan realment protegits els espais protegits?

més
Casc? No, gràcies
Menys imposcions i més seguretat a les vies urbanes!

més
Com volem viure l’esport?
Entenem l’esport com a font de salut, per mantenir l’organisme actiu i esbargir la ment. Reivindiquem l’esforç de superació, el gaudi a l’aire lliure i la possibilitat de compartir-lo amb els altres.

més
Embiciats
Tots els que ens agrada anar amb bici, perquè ens dóna una sensació de llibertat que no ens la donen altres vehicles, perquè és ràpida i còmoda en els desplaçaments curts, perquè és salut, és econòmica, no contamina, ens permet gaudir del paisatge, de la natura sense espatllar-la...

més
Rutabike estrena nou web
Contents i satisfets amb la nova pàgina web. Tornem amb la voluntat d’arribar i animar a més gent a disfrutar del plaer que suposa viatjar damunt d’una bicicleta. Aquí trobareu els tracks i els mitjans suficients per planificar les vostres rutes. Som gent que viatja, si t’animes, vés, pedala i disfruta.

més