Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Monogràfics
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Robert Marchand. Nou récord amb 102 anys
El francès Robert Marchand, un veritable prodigi físic, supera el seu propi rècord en pedalar gairebé 27 quilòmetres en una hora.

més
Fliz. Alternativa urbana
Les bicicletes clàssiques han seguit una fórmula durant el segle passat: dues rodes, una de les quals està unida als pedals per una cadena, ha continuat sent la disposició bàsica, mentre que els nous materials i tecnologies segueixen evolucionant

més
Félix Guiroa. Pedalar amb vistes
La gran passió del cubà Félix Guirola és pedalar des de gegantines bicicletes construïdes per ell mateix per recórrer els carrers de l'Havana, on ja és un personatge popular que somia amb entrar al llibre "Guinness" pel cicle més elevat del món .

més
Velocipedia. El cervell ens enganya
Esbossos improvisats amb tota mena de detalls erronis de bicicletes han agafat forma digitalment, mostrant màquines absurdes o impossibles en “Velocipedia” un projecte impulsat pel dissenyador italià Gianluca Gimini.

més
Emojis. Explica’t amb imatges
L'il·lustrador Richard Mitchelson en col·laboració amb la revista Bicycling ha creat la primera col·lecció de emojis de temàtica totalment ciclista

més
Bicicletes 3D
Un equip d'estudiants de Disseny Industrial de la Universitat Tècnica de Delft han dissenyat i produït un marc de bicicleta totalment funcional imprès en 3D i en acer inoxidable.

més
Food bikes o restaurants-bicis
Us aconsellem aquest article publicat per la revista Ciclosfera sobre les Food Bikes, negocis de menjar preparat i servit sobre una bicicleta que es multipliquen en el món però aquí no s'enlairen per una qüestió legal.

més
Un Bici-carril elevat per a bicicletes
En la constant lluita per l’espai a les ciutats, Copenhague torna a ser una clar mirall de com aplicar iniciatives urbanístiques que facilitin la mobilitat ciclista i alhora fer content a tothom: cotxes, ciclistes i vianants

més
TiTiRiBiCi. Somriures i Somnis en bicicleta
Titiribici és més que un viatge. És viatjar a Amèrica del Sud en una bicicleta i és fer-ho tirant d’un petit teatre ple de titelles i somnis.

més
Halfbike desperta l’instint natural per moure’s.
La empresa Kolelinia ha creat un nou vehicle per moure’s per la ciutat, un híbrid entre bicicleta i monopatí que segons els seus dissenyadors desperta l’instint natural per moure’s que tothom porta incorporat en el seu software intern.

més
Don Cicleto
Aquest projecte ha estat el millor valorat en la primera edició d'Bicity.org, un esdeveniment impulsat per la “La Red de Ciudades por la Bicicleta” a la recerca dels millors emprenedors en el sector de la bicicleta i que ha revolucionat el sector de la bici demostrant que hi ha molt talent i bones idees per desenvolupar per afavorir l'ús de la bici a les ciutats.

més
La Cario, una bicicleta per anar a comprar
Sotiris de Wit ha presentat per al seu projecte de graduació en la Design Academy Eindhoven una bicicleta al servei dels usuaris quan van a comprar.

més
Fixed lover
Un projecte web que recull els locals, bars i restaurants de Barcelona en els quals el ciclista pot anar acompanyat de la seva bicicleta mentre sopa, pren una copa o llegeix el diari sense que per això hagi de deixar la bici al carrer.

més
Esmolador: un ofici perdut
L’esmolador era aquell que deambulava entre ciutats i pobles amb la seva bicicleta per esmolar instruments amb tall, tal com ganivets o tisores i que anunciava la seva presència amb el típic so que emetia amb el bufacanyes o flabiol de set forats.

més
La bici per a nens que no cau
Jyrobike és una bicicleta per a nens que incorpora un sistema d'estabilització, el que impedeix que el nen perdi el control i caigui.

més
My Old Bicycle
La pàgina web de Franco Spernicelli ofereix una exclusiva sel.lecció d’antigues bicicletes, totalment restaurades. De gran interès per a tots aquells que consideren com una autèntica peça d’art, bicicletes que es feien entre els anys 30 i 60 amb sorprenents detalls i acabats.

més
La Transpirinenca sobre una sola roda
El ciclisme continua trencant motlles i demostrant que no té límits. Hem vist viatges a terres remotes, descensos espectaculars o conquerir el Pol Nord amb bicicleta. Aquest cop, però, és el torn del monocicle, i no precisament per parlar de malabarismes des del circ sinó per explicar-vos que Sergi Franch ha realitzat la travessa del Pirineu pedalant sobre una sola roda.

més
Al pol Sud en bicicleta.
Juan sin Miedo porta la bicicleta al límit de les persones i de la geografia.

més
Una rotonda aèrea per a les bicicletes
L’Hovering, és el nom d’aquesta estructura aèrea en forma d’anell que es va inaugurar el 2012 a la ciutat holandesa d’Eindhoven. El pont té al centre una estructura de 72 metres d’alçada i està unida amb 24 cables d’acer.

més
In memoriam a Francisco Cuevas
Francisco Cuevas nasqué a Barcelona l’any 1915. A l’edat de 14 anys s’inicià en la construcció́ de quadres de bicicleta i als 18 anys ja competia sobre la bici. Ben aviat muntà un petit negoci, “Ciclos Cuevas”, d’es d’on construí́ quadres per a corredors fins que l’any 1937 deixà el negoci per lluitar contra el general Franco. La guerra l’obligà a exiliar-se a França on residí́ en un camp de refugiats.

més
Invisible Bikes. Pedalar sense bicicleta
Per passar l’estona. Una gran col·lecció de fotos de personatges anant en bicicleta on la màgia del retoc i el fotomuntatge ha fet desaparèixer aquest medi de locomoció donant lloc a imatges hilarants. Bon humor sense cap més pretensió ni falta de respecte.

més
VÉLIB. Servei de bicicletes de París
Una manera divertida, ecològica, saludable i barata de visitar la ciutat de París.

més
Acondicionar una Btwin 7 per convertir-la en bicicleta de càrrega (i anunci).
L'ús d'una cistella de fruita com a receptacle de càrrega en bicicletes és força estès, és pràctic, és barat, però hi ha moments en què les necessitats d'ús creixen i ja no és suficient. A més més, posseir una bicicleta xula, és un plaer. D'aquí va començar la idea.

més
El Japó i les bicicletes
Konnichi wa !
Tokio, Kyoto,... ciutats plenes de bicicletes ! Sobretot a les grans ciutats, però també en el medi rural, el mitjà de transport més popular són les bicis.


més
Pasta amb forma de bicicleta
A rutabike tenim clar que no competim sinó amb nosaltres mateixos, i que arribem allà on la il·lusió, les ganes, el cap i el cos ens volen portar.

més