Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
San Mamet. El sentinella dels Montsecs
Les forces orogèniques que van donar forma a les serralades del Pirineu no es van aturar a la barrera natural o muralla pètria dels Montsecs i van anar més enllà posant un vigilant, tot aixecant la muntanya de Sant Mamet, un excepcional mirador des d’on es controla un extens territori que va des de l’extensa plana lleidatana tancada per les serralades prelitorals als cims del Pirineu i serres prepirinenques interiors.

més
Serra de Milany
Entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès s’estén la Serra de Milany que junt amb les serres de Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt formen part d’un espai natural protegit d’exhuberant bellessa i gran interès paissagístic.

més
El Baix Berguedà
Joies arquitectòniques com Sant Quirze de Pedret amb les seves pintures murals romàniques o els monestirs de Sant Pere de la Portella, que durant la guerra carlina fou l'única universitat del país en funcionament, Sant Jaume de Frontanyà, el sempre sorprenent estany de Graugés, un petit oasi enmig d’extensos camps de cultiu; les tombes excavades a la pedra de San Viçenc d’Obiols, les extenses panoràmiques que es dominen des de l’altiplà de Capolat on el Prepirineu connecta amb la Depressió Central, els molins i els bucòlics salts d’aigua de les petites rieres que nodreixen el Llobregat, riu amb un important conjunt de colònies tèxtils construïdes a mitjans del segle XIX de gran valor arquitectònic i urbanístic... Totes aquestes petites meravelles tenen en comú el territori on s’assenten, el Baix Berguedà.

més
Osona. Ho tens a tocar
Al centre de Catalunya, cruïlla de comunicacions que baixen del Pirineu, que ens porten a la costa o més a l’interior des de temps immemorials i amb una diversitat de relleu i de paisatge que no es dóna fàcilment en altres indrets.

més
L’Alt Urgell: el Pirineu tranquil
L’Alt Urgell és un territori pirenaic, amb unes característiques clarament muntanyoses, on el contrast de paisatges constitueix un dels seus principals actius. Articulada a banda i banda de la conca alta del riu Segre, la comarca és un mosaic de valls, cadascuna amb una personalitat pròpia que ve definida per factors com ara l’altitud, l’orientació, la geologia, els conreus, l’arquitectura... Aquestes singularitats tenen el seu reflex en la manera de ser i de parlar de la gent, homes i dones hereus d’una cultura pirinenca que es resisteix a desaparèixer i que el viatger inquiet i sensible percebrà tot fent marrades i dreceres per aquest inesperat territori.

més
Espai Natural de les Guilleries. Boscos exuberants, brollador de Catalunya.
El potencial turístic de les Guilleries és enorme. Us convidem a descobrir i conèixer els magnífics paratges naturals i el ric patrimoni cultural que conformen un territori amb entitat pròpia amb grans possibilitats i multititud de camins per recórrer en bicicleta.

més
El Lluçanès. Un balcó del prepirineu.
El Lluçanès és una comarca natural entre Osona, el Berguedà i el Bages. Està situada a l’interfluvi de les conques del Llobregat, a l’oest, i del Ter, a l’est, formant un altiplà inclinat lleugerament cap al Bages. Les serralades de més altitud se situen al nord on la Depressió Central Catalana passa a ser Prepirineu.

més
En bici pels Rasos de Tubau
Un Espai d’Interès Natural inclòs dins la Xarxa Natura 2000. La serra, ubicada a cavall de les comarques del Ripollès i el Berguedà es una de les zones més desconegudes i despoblades d’aquesta part del prepirineu.

més
Rutes per la Serra de Catllaràs
Es tracta d'una zona pirinenca que pertany a la província de Barcelona que es troba entre les poblacions de Guardiola de Berguedà i Ripoll al Prepirineu Català, de gran bellesa i riquesa natural, on es poden veure els cims de la Serra de Falgars, Fullers, Sobrepuny, Picamins, la Creu del Roser, la serra de Faig-Branca i la Morera.

més
Rutes pel Collsacabra o Cabrerès
Situat al Nord-est de la plana de Vic, en la Catalunya Central, entre les comarques d'Osona, La Selva i La Garrotxa, el Cabrerès, anomenat erròniament Collsacabra, és una comarca natural de la Catalunya interior, de 142 km² d'extensió, situada entre Osona, la Garrotxa i la Selva

més
Parc Natural del Montseny. Totes les rutes
Un patrimoni universal. El Montseny, Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreuropeus situat a tocar de grans zones metropolitanes. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l'home hi ha deixat al llarg dels temps, presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l'emoció de les persones que el visiten.

més
El Moianès ve de gust, també amb bici!
El Moianès és una comarca natural clara i ben definida que pots descubir damunt de la teva bicicleta.

més
Serres de Milany, Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt
Rutes per aquest Espai Natural que recorren les diferents serres del mateix des de qualsevol punt o vessant.

més