Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
La Terreta. La seducció del paisatge
Hi ha paisatges que arriben directament al cor. Meravelles naturals de bellesa desbordant que aclaparen els sentits. La Terreta és un territori de paisatge singular que resta oblidat i marginat format per un conjunt de valls i barrancades envoltades per un reguitzell de muntanyes igualment espectaculars. Un espai natural hipnòtic que sorprèn tan gratament al viatger que restarà ancorat per sempre en la memòria.més
La Ribera Salada. Molt més que BTT
Per estrany que pugui semblar, encara és possible trobar racons dels quals en tenim poca coneixença sense ser conscients de la bellesa dels paisatges que generen. Territoris per descobrir en bicicleta de muntanya que pràcticament només els ciclistes de la zona coneixen. Parlem dels Espais Naturals del Prepirineu, una serralada de relleus variats que conformen la Catalunya interior més solitària i agresta.

més
Cap de Creus. L’eterna abraçada del Pirineu y el mar.
És un plaer presentar-vos aquest monogràfic de rutes de BTT entre la terra i el mar pels relleus més orientals de la península ibèrica, el primer lloc per on surt el sol a Catalunya, un istme que s’estén entre el Cap de Creus i el Massís de les Alberes, un espai singular atrapat entre la Plana Empordanesa i el Mediterrani.més
La Segarra. Terra de contrastos, castells i hortizons infinits
La Segarra queda emmarcada geogràficament per les terres que formen l’altiplà central de Catalunya, és a dir, l’extens planell que es troba situat entre els darrers contraforts de muntanya prepirinenc i les serralades prelitorals.

més
Noguera Ignota. Els Aspres
Encara que sembli increïble, és possible descobrir territoris nous al nostre país. Descobrir en el sentit d’endinsar-se en espais poc coneguts o totalment desconeguts. Hi ha contrades que figuren als mapes, però pocs en tenen una experiència directa. Als Aspres del Montsec, com en moltes altres zones de pas de Catalunya que només veiem des del vehicle quan la rutina ens porta a alta muntanya, hi has d’anar expressament.

més
El Moianès. Un Museu a l’aire lliure
Ara fa tres anys que el Moianès va ser declarada nova comarca de Catalunya, una reivindicació que els habitants d’aquest petit territori reclamaven des de feia temps. Físicament la comarca presenta una geografia clarament delimitada: un altiplà que cau abruptament cap a la plana de Vic i els límits de les comarques vallesanes i davalla suaument cap a la conca del Llobregat al seu pas pel Bages. Culturalment, hi ha una unànime identitat de pertinença a un mateix territori entre el deu pobles que conformen la comarca. I encara més, el Moianès és un poble que avança vers un model econòmic de creixement sostenible per crear un entorn on viure en harmonia amb la natura.

més
Aran. Tocant el cel
La “Val d’Aran”, nom com se la coneix en aranès, una variant gascona de la llengua occitana que es parla en aquesta recollida vall del Pirineu, és la única comarca de Catalunya que aboca les seves aigües a l’Atlàntic. La fesomia de la comarca, d’origen glacial, esta definida per profundes valls des d’on s’aixequen verticals, muntanyes que fàcilment sobrepassen els 2.000 metres d’altitud. Aquesta singular orografia, no oblidem que els principals cims dels Pirineu es troben a tocar, fa que tot el territori sigui un destí ineludible per tots aquells que gaudeixen dels ambients d’alta muntanya. Un autèntic paradís per la pràctica de la BTT.

més
El castell de Montsoriu
Considerat el castell gòtic més representatiu de Catalunya i una de les fortaleses medievals més imponents de la Mediterrània, està ubicat estratègicament al cim d’un turó des del qual es domina un paisatge espectacular que abraça gairebé des de Barcelona a Girona.

més
San Mamet. El sentinella dels Montsecs
Les forces orogèniques que van donar forma a les serralades del Pirineu no es van aturar a la barrera natural o muralla pètria dels Montsecs i van anar més enllà posant un vigilant, tot aixecant la muntanya de Sant Mamet, un excepcional mirador des d’on es controla un extens territori que va des de l’extensa plana lleidatana tancada per les serralades prelitorals als cims del Pirineu i serres prepirinenques interiors.

més
Serra de Milany
Entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès s’estén la Serra de Milany que junt amb les serres de Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt formen part d’un espai natural protegit d’exhuberant bellessa i gran interès paissagístic.

més
El Baix Berguedà
Joies arquitectòniques com Sant Quirze de Pedret amb les seves pintures murals romàniques o els monestirs de Sant Pere de la Portella, que durant la guerra carlina fou l'única universitat del país en funcionament, Sant Jaume de Frontanyà, el sempre sorprenent estany de Graugés, un petit oasi enmig d’extensos camps de cultiu; les tombes excavades a la pedra de San Viçenc d’Obiols, les extenses panoràmiques que es dominen des de l’altiplà de Capolat on el Prepirineu connecta amb la Depressió Central, els molins i els bucòlics salts d’aigua de les petites rieres que nodreixen el Llobregat, riu amb un important conjunt de colònies tèxtils construïdes a mitjans del segle XIX de gran valor arquitectònic i urbanístic... Totes aquestes petites meravelles tenen en comú el territori on s’assenten, el Baix Berguedà.

més
Osona. Ho tens a tocar
Al centre de Catalunya, cruïlla de comunicacions que baixen del Pirineu, que ens porten a la costa o més a l’interior des de temps immemorials i amb una diversitat de relleu i de paisatge que no es dóna fàcilment en altres indrets.

més
L’Alt Urgell: el Pirineu tranquil
L’Alt Urgell és un territori pirenaic, amb unes característiques clarament muntanyoses, on el contrast de paisatges constitueix un dels seus principals actius. Articulada a banda i banda de la conca alta del riu Segre, la comarca és un mosaic de valls, cadascuna amb una personalitat pròpia que ve definida per factors com ara l’altitud, l’orientació, la geologia, els conreus, l’arquitectura... Aquestes singularitats tenen el seu reflex en la manera de ser i de parlar de la gent, homes i dones hereus d’una cultura pirinenca que es resisteix a desaparèixer i que el viatger inquiet i sensible percebrà tot fent marrades i dreceres per aquest inesperat territori.

més
Espai Natural de les Guilleries. Boscos exuberants, brollador de Catalunya.
El potencial turístic de les Guilleries és enorme. Us convidem a descobrir i conèixer els magnífics paratges naturals i el ric patrimoni cultural que conformen un territori amb entitat pròpia amb grans possibilitats i multititud de camins per recórrer en bicicleta.

més
El Lluçanès. Un balcó del prepirineu.
El Lluçanès és una comarca natural entre Osona, el Berguedà i el Bages. Està situada a l’interfluvi de les conques del Llobregat, a l’oest, i del Ter, a l’est, formant un altiplà inclinat lleugerament cap al Bages. Les serralades de més altitud se situen al nord on la Depressió Central Catalana passa a ser Prepirineu.

més
En bici pels Rasos de Tubau
Un Espai d’Interès Natural inclòs dins la Xarxa Natura 2000. La serra, ubicada a cavall de les comarques del Ripollès i el Berguedà es una de les zones més desconegudes i despoblades d’aquesta part del prepirineu.

més
Rutes per la Serra de Catllaràs
Es tracta d'una zona pirinenca que pertany a la província de Barcelona que es troba entre les poblacions de Guardiola de Berguedà i Ripoll al Prepirineu Català, de gran bellesa i riquesa natural, on es poden veure els cims de la Serra de Falgars, Fullers, Sobrepuny, Picamins, la Creu del Roser, la serra de Faig-Branca i la Morera.

més
Rutes pel Collsacabra o Cabrerès
Situat al Nord-est de la plana de Vic, en la Catalunya Central, entre les comarques d'Osona, La Selva i La Garrotxa, el Cabrerès, anomenat erròniament Collsacabra, és una comarca natural de la Catalunya interior, de 142 km² d'extensió, situada entre Osona, la Garrotxa i la Selva

més
Parc Natural del Montseny. Totes les rutes
Un patrimoni universal. El Montseny, Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreuropeus situat a tocar de grans zones metropolitanes. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l'home hi ha deixat al llarg dels temps, presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l'emoció de les persones que el visiten.

més
El Moianès ve de gust, també amb bici!
El Moianès és una comarca natural clara i ben definida que pots descubir damunt de la teva bicicleta.

més
Serres de Milany, Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt
Rutes per aquest Espai Natural que recorren les diferents serres del mateix des de qualsevol punt o vessant.

més