Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Coronavirus i contaminació
La contaminació a les ciutats es desploma durant la primera setmana de confinament. En la situació excepcional i inèdita que estem vivint, la prioritat ara no és altra que la salut de les persones. Hem de col·laborar per superar aquesta emergència sanitària i evitar que segueixi causant més víctimes. A el mateix temps, intentem seguir treballant, acudint a la innovació i l'enginy, per combatre i solucionar l'emergència climàtica i la crisi de biodiversitat que afecta el planeta en el qual vivim i viuran les futures generacions.

més
Motherload. Documental sobre les “Cargo Bikes”.
Aquest documental reflecteix l'impacte que va tenir en la nord-americana Liz Canning, mare de bessons, descobrir les bicicletes de càrrega. Tota una oda a la vida, la llibertat i la lluita per un futur millor.

més
Si vas a la feina en bici, viuràs més
Un nou estudi realitzat a Nova Zelanda confirma que pedalar cada dia fins el teu lloc de treball et allarga la vida.

més
Quan la unió fa el canvi
Entitats de tota mena uneixen esforços per eradicar l'enorme quantitat de residus abandonats en espais naturals. L'objectiu: conscienciar l'opinió pública i mobilitzar la ciutadania.

més
Pontevedra, ciutat sense cotxes
Amb el tràfic permès només en un 25% de la urbs, veïns i comerciants han passat de protestar a demanar més restriccions

més
Musselbloam. De la mar a casa
Transformar alguna cosa inutil en útil per a la llar és una forma de convertir les escombraries en alguna cosa valuosa. MUSSELBLOMA és tota una fita per a Ikea perquè es tracta de la seva primera col·lecció elaborada a partir de plàstics recollits a la Mediterrània

més
Plantes que creixen en sequera extrema
Investigadors catalans troben una clau que pot salvar en el futur conreus de cereals o arròs.

més
eXS KickScooter. Patinet Elèctric
SEAT fabricarà un patinet elèctric amb l'ambició de ser referent en solucions de mobilitat elèctrica urbana

més
Chinese bike share. L'arrogància de la indústria
La inesperada bellesa dels cementiris de bicicletes de la Xina. Fotografies que reflecteixen l'auge i la caiguda de la indústria de les bicicletes xineses compartides.

més
Planeta o Plàstic?
La revista National Geographic acaba de llançar una campanya molt informativa i reveladora anomenada "Planeta o Plàstic?" I és una cosa que tots hauríem de veure i aprendre.

més
Les bicis van canviar el món ... I tornaran a fer-ho
Les revolució ciclista al segle XIX va transformar el transport, la societat i la cultura. Al XXI, la bicicleta reprèn el seu paper com a vehicle de la modernitat

més
Ampolla reciclada a partir de residus plàstics
Parley & Soma reciclen les deixalles plàstics de mar en ampolles reutilitzables

més
Portal Bike. La bici que suporta fins a 140 kg de càrrega
Amb seu al Nepal, Portal Bike és una empresa social amb la missió de desenvolupar les bicicletes més innovadores i adaptables del món que transformen vides i potencien negocis.

més
Bicisalud
Bicisalud és una iniciativa d'un equip multidisciplinari: professionals de la salut, l'educació i l'esport que han format un equip pioner que utilitza la bicicleta com a eina sanitària amb l'objectiu de millorar els hàbits i la qualitat de vida de les persones

més
LSD i el Dia Mundial de la Bicicleta
El Dia Mundial de la Bicicleta es celebra a tot el món cada 19 d'abril amb la finalitat de promoure l'ús d'aquest mitjà de transport, cridar l'atenció sobre els drets dels ciclistes i destacar els seus beneficis per a la salut i per a la mobilitat sostenible.

més
Mas bicis al tren. Recollida de firmes
Si creus que la bicicleta és una solució de futur i que la intermodalitat és una opció complementària i imprescindible per contribuir a la mobilitat has de signar aquest manifest. Està en joc el nostre futur i, sobretot el dels que ens seguiran.

més
S’Cool Bus: pedalant feliços cap a l’escola
Un original projecte que s’ha implementat a l’escola Anatole France de la localitat de Louviers i que ha entusiasmat als més petites, com no podria ser d’altra manera

més
Bike Smog Free
Daan Roosegaarde és el desenvolupador de “Smog Free Project”, un projecte que persegueix reduir els índexs de contaminació de les ciutats

més
De Barcelona a Roma en bici contra la Síndrome de Rett
L'objectiu de la marxa és recaptar fons que aniran destinats a la investigació d'aquesta malaltia que pateixen una de cada 15.000 nenes. Pots solidaritzar-te amb la causa comprant quilòmetres del trajecte que separen les dues ciutats al preu que tu vulguis.

més
Bicicleta elèctrica amb panells solars
Sostenibilitat al quadrat. L'empresa holandesa Solar Application Lab ha desenvolupat, en estreta col·laboració amb un grup d'estudiants, un sorprenent prototip de bicicleta elèctrica que compta amb panells solars en la seva roda davantera. Una idea enginyosa de la qual els seus responsables es mostren visiblement orgullosos.

més
Ecocycle. Pàrquing vertical, intel·ligent i segur
El futur de la bicicleta a les ciutats està en constant creixement i així ho han entès els responsables d’Ecocycle, companyia ubicada a Londres, ciutat on previsiblement en pocs anys hi haurà més ciclistes que conductors.

més
100 bicicletes per l'educació
100 nenes esperen les seves bicicletes i tu pots contribuir a fer realitat els seus somnis només fent clic sobre el ratolí per visionar un vídeo

més
Autopista nomès per a bicis a Alemania
Aquest tipus de vies ràpides per a bicicletes són unes carreteres d’uns 4 metres d'ample, il·luminades i sense semàfors, sense trànsit i els encreuaments es resolen mitjançant passos superiors i inferiors per sortejar-los sense perill

més
Cinecicleta.
Un viatge en bicicleta a través d'Àfrica portant la màgia del cinema sense endolls o l'art de barrejar cinema, bicicleta i generositat.més
Cycling Megacities. Charles Palmer
Charles Palmer va ser el guanyador de la beca "RIBA Norman Foster Travelling Scholarship" un premi anual que se li atorga a un estudiant d'arquitectura i que li ofereix l'oportunitat de descobrir el potencial de liderar un treball nou i emocionant en el camp de l'arquitectura.

més
Declaració de Luxemburg.
L'octubre passat es va donar un gran pas perquè totes les polítiques de la UE reconeguin la importància estratègica de la bicicleta com a mode de transport.

més
25 anys en defensa de la bicicleta
ConBici, la principal associació en defensa i promoció de l'ús de la bicicleta com a mitjà de locomoció i transport a Espanya, celebra aquest any el seu 25 aniversari.

més
Els ajudem a pedalar!
Un projecte de viatge en un tàndem on un dels dos ocupants és un jove adolescent visualment discapacitat que podrà realitzar el viatge gràcies a una de les beques atorgades per la Fundació Espavila.

més
Streetfilms. Vídeos de cultura ciclista
Streetfilms és una organització nascuda als EEUU que cerca a través del llenguatge visual acostar a la gent la cultura de la bicicleta, de la mobilitat pacífica i l’aposta per un espai públic habitable*.

més
Mou-te en bici
Plataforma cívica per l’ús de la bicicleta i per la mobilitat sostenible creada fa aproximadament vint anys que agrupa particulars i diverses entitats i associacions sense ànim de lucre.

més
Bicicletas sin Fronteras
Bicicletas sin Fronteras dedica la seva activitat a lliurar bicicletes a persones sense recursos perquè es puguin desplaçar a l'escola o al seu lloc de treball. Les bicicletes que es lliuren es munten en el seu taller d'inserció laboral, on es generen llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social.

més
Room Room
Aquesta bici caravana forma part de l'exposició "Mobile Homes", que reuneix un conjunt d'arquitectures efímeres creada per joves dissenyadors amb motiu de la Conferència sobre el Clima que se celebrarà a la capital francesa al desembre de 2015.

més
Wecyclers. Reciclatge porta a porta
Wecyclers és una empresa nigeriana que promou el reciclatge a Lagos a través d’un sistema que premia els usuaris més “recicladors”. Una iniciativa de recollida de residus amb zero emissions que permet a la seva comunitat a portar una vida més sana, més rica i més sostenible.

més
Bycicles for humanity
La bicicleta és un arma poderosa per canviar el mon. B4H és un moviment global que ofereix mobilitat a la gent de països en desenvolupament enviant les bicicletes que als països del primer mon ja no fem servir.

més
Biciclot
Cooperatives com Biciclot, que es creuen el que prediquen, ajuden extraordinariament a promocionar la bicicleta i a fer de l’espai urbà un lloc més sostenible, fins i tot molt més que altres estaments oficials que de cara a la galeria s’atorgan tants mèrits. Un exemple a imitar per concienciar als futurs ciutadans dels beneficis de les dues rodes.

més
Mobilitat sostenible al metro de Londres
La firma d’arquitectura Gensler vol canviar la finalitat de túnels abandonats del metro de Londres per crear una xarxa subterrània que faciliti la mobilitat del londinencs i que alhora generi electricitat a mesura que els ciutadants la utilitzin com alternativa al cotxe, ja sigui a peu o amb bicicleta.

més
Leveraged Freedom Chair
Una cadira de rodes que incorpora a la tracció engranatges d’una bici de muntanya activats amb palanques que faciliten la mobilitat en tot tipus de terreny donant un plus d’independència, tant física com emocional, a persones amb discapacitats motrius.

més
Chu-ku-dus, Chu-ku-dus
Sembla tret de l’època dels Picapedra, però el Chukudu és en realitat un enginyós mitjà de transport, tan típic de la regió muntanyosa de Goma com ho són els taxis grocs per a Nova York.

més
Invents. Idees que canvien vides
Des de Rutabike us volem recomanar una exposició que podreu trobar a Caixa Forum fins el 23 de febrer de 2014. Es tracta de 14 invents, alguns dels més revolucionaris aplicats a països d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina que han estat ideats per persones d’arreu del món per tal de millorar les condicions de vida de les poblacions més vulnerables del nostre planeta.

més