Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 011_Rajadell
Cogulló de Cal Torre
Rajadell_Sant Miquel del Pla Cirera_Sant Vicenç de Fontanelles_Castellfollit del Boix_Cogulló de cal Torre_Valldoria_Les Casetes_Rajadell estació
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 1080 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 014_Castellar
ANO 003_Òdena
BAG 024_Manresa
BAG 051_Sant Salvador de Guardiola
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de l’estació de tren anem fins a la zona dels molins i després al nucli antic de Rajadell pujant per carretera. A la plaça prenem el carrer major i quan aquest es bifurca seguim per la dreta. Deixem una desviació d’entrada a un mas a l’esquerra i més endavant, una altra a l’esquerra que prenem. Trobem una bifurcació senyalitzada que obviem continuant recte. Sortim a una carretera enquitranada i a la dreta ens porta a Cal Maçana i Sant Miquel del Pla de la Cirera, l’ermita de la finca.

Girem a la dreta a l’entrada del mas i continuem per la pista que queda a l’esquerra. La pista, molt bona i a punt d’asfaltar, porta a Castellfollit del Boix, passant per Sant Vicenç de Fontanelles. A l’entrada del poble, en un coll, prenem la pista senyalitzada a la dreta en direcció a El Cogulló. Pugem sense problemes, fem una rampa amb fort pendent a la carena del serrat del Mal Cau, estribació de la Serra de Can Torre, deixem una bifurcació (indicada) a l’esquerra que baixa a la Grevolosa i, a la dreta, agafem la pista que porta a El Cogulló de cal Torre, amb bones vistes del pla de Bages i de Montserrat.

Desfem el camí fins al trencant i prenem la pista de la dreta que ens duu a un nou encreuament. Prenem la pista de la dreta per iniciar una màgnifica baixada que ens porta per la vessant Est de la Serra del Colomer, a la masia de Valldoria. Continuem baixant per la pista principal per arribar a Les Casetes de Rajadell i per la carretera fins al punt de sortida.

Novembre 2007

CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel del Pla Cirera. Sant Vicenç de Fontanelles. Cogulló de cal Torre

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.rajadell.org/turisme_oci/castell_rajadell.asp

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).