Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 015_Navàs
Turó de la Torre
Navàs_el Mujal_Turó de la Torre_Vilafruns_Balsareny_Navàs
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 1050 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 012_Súria
BAG 013_Balsareny
BAG 020_Sallent
BAG 025_Santpedor
BAG 026_Navàs
BAG 028_Navàs
BAG 041_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’ajuntament anem a buscar, a la part alta del poble, el carrer de Castelladral que, al final del mateix, ens permet travessar l’autovia per un pont. A l’altra banda prenem la pista amb senyals de GR. Passem de llarg una pista a l’esquerra i després, en una bifurcació, deixem la de la dreta. A la següent ens desviem a l’esquerra deixant el GR (hi ha les senyals en un gran bloc de pedra). En un revolt tancat deixem la pista per una trialera a mà dreta que ens baixa fins a un mas retrobant la pista. Bifurcació on anem a la dreta i a la pròxima a l’esquera per entrar a el Mujal.

Seguim per carretera, travessada la riera deixem una pista a l’esquerra, poc clara, i prenem la següent que trobem uns metres enllà. Al principi de la pista, després d’haver recorregut uns metres, obviem la pista de l’esquerra que puja fins al mas de Santa Creu. Passat el mas l’Oliva i, just després, trobem diverses opcions: continuem recte per la pista en pujada. Bifurcació on anem a la dreta seguida d’una nova bifurcació on anem a l’esquerra. Pugem fins trobar una pista més bona que a l’esquerra ens porta a Cal Peçols. Passem per l’esquerra del mas. Baixada ràpida fins prop de la carretera que no cal prendre, ja que ens desviem a l’esquerra i just passat el mas deixem la pista per un corriol a dreta senyalitzat

Sortim a la carretera, continuant per una pista a l’altra banda, un metres a la nostra dreta, seguint les indicacions de Castellnou del Bages i senyalització de PR. Deixem una pista en baixada, passem per un mas i sempre seguint les marques vermelles i grogues, desemboquem en una bona pista que seguim a la dreta. La pista principal ens puja fins al Turó de la Torre. Per visitar la Torre ens hem de desviar per un camí a l’esquerra que hi puja. Uns metres més enllà d’aquest punt deixem la pista principal per una a l’esquerra que marxa en direcció oposada. Atenció a la baixada, per tal de no passar-se una desviació a la dreta que hem de prendre.

La pista perfila per dalt tota la vall de la riera de Conangle fins sortir a una masia amb granges. Aquí prenem el caminet que marxa en paral·lel a la sèquia. La seguim fins a Balsareny: passem per damunt d’un pont, anem per la dreta d’una explotació minera de potassa, travessem la carretera, i sempre seguint el curs de la canalització, sortim de nou a la carretera, ja a tocar de Balsareny. Just quan passem per sota del pont de l’autovia, anem a dreta per retrobar el caminet paral·lel a la sèquia. Sortim a una carretera que travessem continuant per un camí a l’altra banda. Passem per sota del pont de l’antic carrilet, ara convertit en via verda, que prenem. Passat el castell de Balsareny trobem un camí rural asfaltat que travessem, continuant per la via del carrilet. Just tocar la carretera continuem per una pista amb pujada, deixant la de la dreta. Arribem a Navàs punt final de la ruta.

Gener de 2008

CENTRES D’INTERÈS.
La Torre. Castell de Balsareny. La Sèquia de Manresa

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC