Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 023_Navarcles
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Valls del Montcau. Riera de Mura. Serrat de Mussarra
Navarcles_Sant Benet de Bages_Sant Esteve de Vila-rasa_Talamanca_Navarcles
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 860 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 022_Mura
BAG 027_Artès
BAG 033_El Pont de Vilomara_
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI

Sortim de la Plaça de l’església pel carrer Major. Prenem la carretera en direcció a Manresa. La deixem quan trobem a l’esquerra el carrer del Monestir que ens porta fins a Sant Benet de Bages. El voltem per la dreta continuant per una pista que hi ha a la part alta. Sortim a una pista que a la dreta va resseguint el riu Llobregat. Passem de llarg un pont que el travessa continuant sempre pel marge dret. Quan trobem el canal, la pista passa a l’esquerra del mateix. Deixem la pista uns metres enllà travessant el riu per un petit pont. En tot el tram fins a Sant Esteve de Vila-rasa seguirem les indicacions de Mura, Rocafort i Talamanca. A l’inici de la pista deixem una pista a l’esquerra que porta en pocs metres a la Casa de les Tines. Resseguim per l’esquerra la riera de Mura. Passades unes altres tines a l’altra banda del riu deixem a l’esquerra una pista asfaltada en pujada (la retrobem més endavant) continuant enganxats a la riera i, fins i tot. en alguns trams, per la llera del mateix. Passem de llarg una pista a la dreta i després d’un tram de camí més tècnic sortim de nou a la pista que havíem deixat. Deixem una pista que marxa a la dreta i sortim a la carretera que seguim a la dreta fins a la finca de Sant Esteve de Vila-rasa. La pista principal porta a Rocafort. La deixem sota mateix del poble quan trobem una desviació a l’esquerra amb la indicació de Talamanca. Rampes molt fortes, encara que cimentades, fins a la part alta del serrat. Carenem fins l’imponent mas de la Vila. Més enllà la pista perd alçària de cop i baixa al torrent del Güell abans d’enfilar l’últim tram fins a Talamanca.

A Talamanca continuem la ruta des de la plaça de l’església per un carreró a l’esquerra que ens porta a la font de Talamanca on hi ha un negundo, un arbre monumental d’interès local. Comencem a baixar, deixem la pista principal que vira a l’esquerra per una de secundària que perd alçària ràpidament. Som al fons de la vall on retrobem la riera de Talamanca i una pista que seguim a la dreta.

Trobem una bifurcació on anem a l’esquerra travessant la riera de Talamanca. Pugem sempre per la pista principal fins a la part alta de la serra de la Mussarra on ens desviem a l’esquerra continuant per una pista més bona que careneja tota la serra.

No la deixem fins que no trobem a l’esquerra la pista, indicada que ens porta al mas la Mussarra. Anem sempre per la pista principal fins a una bifurcació on deixem a l’esquerra una pista que puja a una torre d’alta tensió continuant per la dreta seguint senyals de GR. Nova bifurcació on deixem el GR continuant per la pista que baixa suaument a l’esquerra i que ens mantindrà en la carena del serrat dels Alous. Ens mantenim sempre a la carena encara que ens obliga a fer un parell de tobogans de forta pujada. Trobem una bifurcació cap el final de la pista, on deixem a l’esquerra una pista en pujada continuant per la dreta. La pista ens baixa fins a un mas que passem per la dreta. Des del mas la pista baixa fins als afores de Navarcles.

Octubre de 2009

CENTRES D’INTERÈS
Monestir de Sant Benet de Bages. Casa de les Tines. Sant Esteve de Vila-rasa

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.navarcles.org/

CARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya
El Moianès. Escala 1:30.000. Editorial Piolet