Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 026_Navàs
Serrat de la Vila. Pla de Viver. Serrat de la Tropa
Navàs_Sant Cugat del Racó_Viver_Navàs
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 540 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 013_Balsareny
BAG 015_Navàs
BAG 028_Navàs
BAG 036_Cardona
BAG 041_Navàs
BER 048_Cal Marçal
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’ajuntament anem a buscar el carrer de Castelladral, també amb senyals de GR, que marxa en direcció est cap a la part alta del poble. Travessem l’autovia per un pont. A l’altra banda anem a la dreta seguint el GR. Passem de llarg una pista a l’esquerra i després, en una bifurcació, deixem a l’esquerra el GR. Al final de la pujada deixem una pista a la dreta per la que tornarem al final de la ruta. Sortim a una nova pista on anem a la dreta fins la següent bifurcació on anem a l’esquerra en baixada.

Arribem a uns camps on anem a l’esquerra uns metres, on retrobem la pista que a la dreta ens porta a la carretera. Anem a l’esquerra fins trobar una bona pista a l’esquerra amb la indicació de Sant Cugat del Racó, direcció que seguim. Ciclem sempre per la pista principal fins a una clara bifurcació on anem a l’esquerra seguint la direcció de Ca l’Estruc. Passat el mas continuem per una pista secundària que ens baixa fins al torrent de Casolius. Al torrent, després d’un petit pujador, ens desviem a l’esquerra i en la següent bifurcació continuem per la pista de l’esquerra per pujar al mas el Soler i la petita ermita de Sant Pere.

Continuem per la dreta de l’ermita per una bona pista que ens porta a la carretera. La ruta continua per la pista a la nostra dreta. Abans però ens acostem fins a Sant Cugat del Racó. La pista puja al Serrat de la Vila que carenegem en la seva totalitat seguint sempre senyals de PR grogues i vermelles. Cap al final de la carena, quan veiem a l’esquerra el mas Santfeliu, hem de prendre una pista poc visible a la dreta que marxa en direcció contrària a la que portem. Encara que marxa en direcció contrària un bon tram a la fi torna a girar i ens baixa a Viver.

Al nucli continuem per la carretera de Navàs. Al final de la recta, a l’alçada de la petita capella de Sant Narcís, a la dreta de la carretera, ens desviem a l’esquerra per la pista que porta al mas les Sitges. Continuem sempre per la pista principal, obviant desviacions que ens farien perdre alçada, fins a un collet on trobem una clara bifurcació. Deixem a l’esquerra la pista que baixa a Santa Maria de Merola i ens mantenim a la carena del Serrat de la Tropa. Recorrem tot el serrat fins al final del mateix, al turó de Sant Genís amb un vèrtex geodèsic i 360º de bones panoràmiques.

La pista perd alçada i ens porta a la carretera que travessem. A l’altra banda una pista porta a una edificació que passem per l’esquerra seguint un corriol que després d’un camp enllaça amb la pista de sortida de la ruta i que ens retorna a Navàs.

Nadal de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Pere. Sant Cugat del Racó. Església de Vivers. Sant Narcís

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).