Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 031_Calders
Serra de les Abrines
Calders_Sant Salvador de Canadell_Font de Bellveí_Sant Pere Martir_Monistrol de Calders_Calders
Mapa Digital de Catalunya. 1.50.000. ICC. Institut Cartogràfic de Catalunya.

Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 680 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 002_Castellterçol
BAG 010_Monistrol de Calders
BAG 009_Moià
BAG 027_Artès
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’església pel carrer Manresa i el seguim fins sortir a la carretera d’Artés que seguim en aquesta direcció uns metres. La deixem a la Guardia, on ens desviem a l’esquerra i, tot seguit, prenem una pista a la dreta direcció a Torrecabota. Quan la pista s’acaba cap al final de la urbanització, continuem per un sender senyalitzat. Sortim per una pista a prop de Torrecabota on anem a la dreta. Tot seguit deixem la pista del mas pel camí Real a l’esquerra.

Sortim a una nova pista on anem a l’esquerra. Deixem el PR i la pista principal al cap de pocs metres per una pista de ferm irregular a la dreta que ens porta fins els Forns de Calç, que voltem per la dreta. A l’altra banda de la finca retrobem el PR. Nova pista on anem a l’esquerra. Uns metres enllà la deixem per una desviació a l’esquerra. Nova bifurcació a l’Ermot dels Gitanos on continuem rectes en direcció al mas les Quingles. Voregem per la dreta la masia continuant per la pista d’arribada a la casa. Ens desviem a l’esquerra per visitar l’ermita de Sant Salvador de Canadell.

Deixem l’ermita per un sender a la dreta que ens porta de nou a la pista que seguim a l’esquerra. Sortim a la carretera que travessem. Seguim sempre la senyalització del PR deixant pistes secundàries a la dreta. Nova pista on anem a la dreta de baixada seguint la direcció de la casa Gran de Bellveí. Per arribar-hi, deixem a la dreta la desviació del mas Rubió i més endavant dues desviacions a l’esquerra. Travessem la riera de Calders, deixem a l’esquerra la Font de Bellveí i iniciem la pujada a la serra de les Abrines.

Passada la casa Gran de Bellveí trobem una bifurcació i el GR 177. Anem a la dreta per una pista amb fortes rampes fins a la part alta del serrat. Arribem al petit oratori de Sant Pere Màrtir damunt mateix de Monistrol de Calders. Continuem per la carena seguint el GR. Atenció, el GR es desvia per una pista a l’esquerra en direcció contrària a la que portem i baixa fins al poble. La opció còmode és arribar al poble per la pista encara que la ruta continua pel GR però aquest, només és aconsellable per aquells que tinguin una bon domini en trialeres complicades; .

A Monistrol de Calders travessem la riera i continuem pel carrer del Call que ens puja a la part alta del poble. Continuem per la pista que porta al cementiri en direcció a Marfà seguint la senyalització del GR 3. Circulem en paral·lel a la riera fins que comencem a guanyar alçada. En una clara bifurcació prop dels Gorgs Blaus, ens desviem a l’esquerra en direcció al mas la Coma.

Al mas ens desviem a l’esquerra i, a partir d’ara, seguirem sempre el GR per arribar a Calders. Travessem la riera i arribem a la pedrera Jornet, on continuem guanyant alçada per la dreta de l’explotació d’àrids. Un cop la deixem enrere obviem una pista que marxa a la dreta continuant pujant fent ziga-zagues per la serra de la Tirolena. Arribem a una clara bifurcació senyalitzada amb el nom de la serra cap a la part alta, on anem a l’esquerra seguint la direcció del Reixac. Nova pista on anem a l’esquerra i més endavant a la dreta. Arribem al mas el Reixac que voregem per la dreta. Arribants a uns xalets el GR continua per una pista de ferm irregular a l’esquerra. La pista surt a un tram asfaltat que ens porta de nou a Calders.

Maig de 2011

CENTRES D’INTERÈS
Forn de Calç. Sant Salvador de Canadell. Font de Bellveí. Sant Pere Martir. Mare de Déu del Consol

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.calders.cat/