Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 032_Mura
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Valls del Montcau
Mura_El Puig de la Balma_El Farrell_Mata-rodona_Coll de Boix_Coll de les Estenalles_Mura
Mapa Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1030 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 022_Mura
BAG 034_El Puig de la Balma
BAG 033_El Pont de Vilomara_
BAG 037_El Pont de Vilomara
VOC 006_Matadepera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Una ruta per descobrir les valls del Montcau i la Serra de l’Obac. Profundes valls coronades per cingles i monòlits de conglomerats que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars que colonitzen els faldars i les canals de la muntanya. Una excursió per descobrir racons magnífics com El Puig de la Balma, el castell del Farrell i el bonic emplaçament del mas Mata-rodona.

La sortida de Mura comença forta, una llarga rampa per sortir del fons de la vall. Resseguim el perfil de la muntanya per canviar de vall. A l’altra banda, el sorprenent Mas del Puig de la Balma. En aquest punt es pot escurçar la ruta pujant pel sender que salva la Bauma, al final del mas a la dreta. En qualsevol cas l’objectiu és el coll de la Creueta.

Des del coll fem una trepidant baixada fins al fons de la profunda vall . Ens desviem en direcció al Farrell, i passat el castell guanyem alçada suament fins a Mata-rodona. Perfilar els turons de cims monolítics és un plaer per als ulls. Guanyem la carena de la Serra de l’Obac pel coll de Boix amb fortes rampes inicials. Un cop a dalt de tot, el trajecte fins al coll d’Estenalles és excepcional, es poden admirar les profundes valls del Moncau. La tornada a Mura es pot fer per la carretera o bé pel sender que baixa per la carena del Turó dels Ducs, ambdues opcions són boniques, a gust del consumidor.

Juny de 2011

CENTRES D’INTERÈS
El Puig de la Balma. El Farrell.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.vallsdelmontcau.org/