Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 038_Cardona
Espai d’Interès Natural de la Riera de Navel. Vall d’Ora
Cardona_Sant Vicenç de de Navel. Sant Esteve del Pujol de Planès_Pegueroles_Sorba_Cardona
Mapa digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 585 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 036_Cardona
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ciclant entre les rieres de Navel i l’Aigua d’Ora

Ruta sense grans desnivells que transita per una zona d’altiplà resseguint rieres que aboquen les aigües de les serralades Pre-pirinenques del Berguedà, com el Pedraforca, Serra d’Ensija, Port del Compte i Rasos de Peguera, el riu Cardener als peus del castell i la ciutat de Cardona. D’ aquestes rieres cal destacar l’espai protegit de la vall de la Riera de Navel i el tram final de la vall de la Riera l’Aigua d’Ora.

La ruta comença a l’altra banda del riu seguint el camí de Folgueroles per anar a
buscar la vall de la riera de Navel. L'interès de la zona rau en el fet que és una mostra significativa d'una àrea de caràcter forestal, al marge esquerra del Cardener, dins d’un sector on els conreus tenen una gran representativitat.

Resseguim la riera pel seu marge esquerra fins a trobar la pista que puja a Sant Esteve del Pujol de Planès. L'església és una construcció interessant del primer romànic o romànic llombard (segle XI), que encara conserva la capçalera amb un absis central flanquejat per dues absidioles.

Continuem en direcció nord per intentar perdre la mínima alçada en el moment de travessar les diferents rieres de l’altiplà per anar a buscar la vall d’Ora a l’alçada de Sorba. Un tram molt agradable de fer i en dies clars amb bones vistes del Pre-Pirineu del Solsonès i el Berguedà. Des de Sorba tornem pel tram més pausat de la Vall d’Ora fins a Cardona i que concorda amb l’antic camí ral que anava de Cardona a la Seu d’Urgell passant per la vall de Llord. Cap al final d’aquest últim tram, en un meandre de la vall ens desviem a l’esquerra per visitar les restes del Dolmen de la vinya del Joncar


CENTRES D’INTERÈS
Sant Vicenç de Navel. Sant Esteve del Pujol de Planès. Santa Maria de Sorba. Dolmen de la vinya del Joncar

Abril de 2012

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.monistroldemontserrat.cat/

CARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya