Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 044_El Palà de Torruella
Muntanya de Sal de Cardona. Puig d’Aubesa. Serrat de les Garrigues. Bosc de Davins. Trasserres.
El Palà de Torroella_Valls de Torroella_Sant Andreu d’Horta_Claret de la Serra_La Lloreda_Cardona_ Mare de Déu de Lourdes _ Sant Salvador de Torroella_El Palà de Torroella
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 730 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 046_Súria
BAG 047_Valls de Torroella
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
La Colònia de les Flors

Palà de Torroella és una de les més boniques colònies tèxtils de la vall del Cardener, que encara gaudeix de l'encant de les edificacions de l'època d'esplendor de la filatura, també batejada com a Colònia de les Flors pels seus espectaculars jardins durant els anys de més bonança.

Comencem la ruta a l’altra banda del Cardener on anem en direcció a Valls de Torroella, una altra excolònia del la vall del Cardener, des d’on iniciem la pujada, amb alguns trams costeruts, al Puig Aubesa. A la dreta de la carena gaudim de boniques i amplies vistes del Prepirineu del Solsonès, el Berguedà i el Ripollès: Port del Compte, Pedraforca, Serra de Busa, Serra d’Ensija, Moixeró i Puigmal conformen un magnífic escenari de fons; per l’esquerra destaca la llarga Serra de Castelltallat.

Sempre carenant passem per les capelles de Sant Andreu d’Horta i Claret de la Serra abans de baixar a la Lloreda i la vall del Torrent de Davins. Forta pujada en el primer tram del trajecte fins a l’ermita de la Mare de Déu de Lourdes i el Vilar rural de Cardona, un allotjament rural amb una ubicació excel·lent de grans vistes del paisatge llunyà que ens envolta, fins i tot podem veure el Canigó, i del nucli, el magnífic castell i les mines de sal de Cardona. La parada en un dia clar és obligada.

Des d’aquí retornem al punt de sortida per la serra de Treserres enllaçant diverses pistes fins a Sant Salvador de Torroella i, des d’aquest punt, de nou a la vall del Cardener i El Palà de Torroella.

Desembre de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Sant Andreu d’Horta. Ermita de Claret de la Serra. Mare de Déu de Lurdes. Sant Salvador de Torroella

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Tomàs Restaurant. Tel. 938 695 451