Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 046_Súria
Serra de Castelltallat. Riera d’Hortons. Serra de Torribalta. Vall de Coaner. Serra de la Sala
Súria_Valls de Torroella_El Semís_La Rovira de Coaner_Mare de Déu de la Sala_Súria
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 734 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 007_Súria
BAG 012_Súria
BAG 044_El Palà de Torruella
BAG 047_Valls de Torroella
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Pels voltants de Súria: la Serra de Castelltallat

Ruta que saltant diferent valls, com la de la riera d’Hortons de passat prehistòric i ambient agrícola, a la del Cardener de passat tèxtil i industrial i eix de la ruta de la sal, ens permet enllaçar amb la serra de Castelltallat, un espai protegit d’interès natural, des d’on gaudirem de boniques i amplies panoràmiques del Prepirineu i les serralades al est i sud de la serra.

Sortim de Súria resseguint la riera d’Hortons per un camí recuperat que ens permet gaudir del gran canyissar que creix en abundància al costat de la riera així com diversos tolls i gorgs típics per on discorre. Al llarg del trajecte podreu conèixer, gràcies a plafons informatius, les diferents llegendes del toll dels Encantats, com es formen els gorgs o descobrir una balma sepulcral, un lloc d’enterrament de més de 4.000 anys, ubicada al costat de la ben conservada barraca de vinya del Miqueló.

Deixem la vall d’Hortons i canviem de direcció per dirigir-nos cap a la Vall de Torruella, poble ubicat a la vall del Cardener que encara conserva perfectament el seu passat industrial com a colònia tèxtil. Continuem fins al cementiri per endinsar-nos a la vall de Saló que recorrem encaixats a la riera fins al mas les Feixes des d’on pugem cap a la Serra de Torribalta per saltar a la vall de Coaner.

A l’alçada de la impressionant finca del Semís iniciem una llarga pujada a la Serra de Castelltallat, amb alguns trams de fortes rampes fins al mas la Rovira de Coaner, emplaçat en un turó amb bones vistes dels cims i serres Pre-pirinenques del Solsonès, Berguedà i Ripollès. Des del mas continuem pujant per passar al vessant sud de la Serra de Castelltallat, que resseguim en direcció est, passant per l’ermita en runes de la mare de Déu de la Sala, fins al coll entre les serres de la Sala i de Costafreda; durant el trajecte gaudim de panoràmiques cap a Montserrat, Montcau i Serra de l’Obac, massís del Montseny i cims i serralades d’Osona. Al coll anem iniciem la baixada, amb trams de fort pendent, fins a Súria.

Gener de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Camí de la Riera d’Hortons. Toll dels Encantats. Balma sepulcral i barraca de vinya del Miqueló.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.suria.cat/