Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Bages
BAG 047_Valls de Torroella
Serra de Castelltallat. Vall de Davins. Serra de Torribalta
Valls de Torroella_El Palà de Torroella_Davins_Guals_Coll de Creu de Llaceres_Salo_Claret dels Cavallers_El Palà de Torroella_Valls de Torroella
Mapa digital Comarcal. Bagès 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 660 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 007_Súria
BAG 044_El Palà de Torruella
BAG 046_Súria
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Entre les serres de Pinós i Castelltallat

La ruta s’acosta a la serra de Castelltallat per la llarga i solitària vall de Davins i, passant per Salo, torna per la vall de Coaner, a recer de la serra de Castelltallat i la carena de la serra de Torribalta, des d’on gaudirem de les millors vistes.

La ruta surt del poble de Valls de Torroella per un camí per l’esquerra del riu Cardener. Passat el Palà de Torroella entrem a la vall de Davins, solitària i pràcticament deshabitada. Recorrem la llarga vall en suau pujada fins al coll de Creu de Llaceres, tot passant per les masies de mes rellevància de la vall, Davins i Guals. En el trajecte torbarem, a peu del camí, un monòlit que recorda, gravat en pedra, la mort d’un jove de 20 anys en plena guerra civil: racons del passat que no són fàcils d’oblidar.

Al coll, per arribar a Salo, continuem per la carena entre la vall de Salo i la vall de la Rasa de Sant Genís. Des del petit nucli guanyem sense dificultats la carena de la serra de Torribalta. Passat el mas Ca l’Avena baixem a la vall de Coaner. Deixem a la dreta Claret de Cavallers i tornem planejant per la pista que porta a Valls de Torroella, a la carena de la serra de Torribalta. Al trencant que porta al mas el Semis, deixem la pista que baixa a Salo i continuem per la carena. Opcionalment per arribar a Salo, a meitat del trajecte final, trobem un corriol a l’esquerra, que és una bonica variant extreta de la pedalada Racons del Passat del 2011, encara que continuem endavant fins l’extrem est de la serra. Les vistes en aquest últim tram son excepcionals: a la nostra esquerra els límits els posen les serres prepirinenques i cims emblemàtics com el Puigmal i el Canigó; darrere ens queda la profunda vall de Coaner, tancada per les serres de Castelltallat i Pinós; i a la nostra dreta, al fons de la vall, la silueta imponent del castell de Coaner.

Al final de la carena la pista s’acaba. A l’esquerra surt un caminet que no es clarament visible i que pràcticament hem de fer a peu ja que està força brut. En pocs metres sortim a una antiga pista, ara abandonada, que ens porta a la carretera que baixa a Valls de Torroella.

Gener de 2013

CENTRES DE INTERÈS
Castell de Coaner

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Tomàs Restaurant. El Palà de Torroella. Tel. 938 695 451