Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 003_Sant Privat d’en Bas
Serra de Santa Magdalena. Serra Freixaneda. Puigsacalm.
Sant Privat d'en Bas_Collfred_Coll de Siuret_Pla Traver_Puigsacalm_Salt de Sallent_Camí dels Matxos_Sant Privat d'en Bas
Mapa digital Comarcal. La Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 1383 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 003_Vidrà
GAR 001_Sant Privat d’en Bas
GAR 003_Sant Privat d’en Bas
RIP 020_Vallfogona
OSO 060_Sant Quirze de Besora
GAR 020_Olot
GAR 027_Sant Privat d’en Bas
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça Major de la part vella de Sant Privat d’en Bas. Agafem la carretera en direcció a Les Preses. Quan arribem al Veïnat Nou tirem a l’esquerra pel C/ Pintor Josep Pujol fins al camp de futbol. El voltem fins a trobar el pont que travessa el Rec del Tinosell. Anem a la dreta en paral•lel al rec; aquesta pista asfaltada comunica Sant Privat d’en Bas amb Siuret i Vidrà a la comarca d’Osona. Durant la pujada, asfaltada i còmoda però amb fortes rampes, es gaudeix de bones vistes de la Plana d’en Bas, de l’encinglerada vall del Riu Gurn i del cim del Puigsacalm, objectiu final de la ruta.

Des de Collfred continuem en direcció a Vidrà. A la primera paella durant la baixada a Siuret trobem el camí que a l’esquerra ens porta al Coll de Siuret. Continuem a la dreta fins al mas de Platraver. Hem de travessar la tanca i continuar pel camí al costat d’una bassa per anar a buscar una pista a l’esquerra que es dibuixa entre els prats en direcció al Puigsacalm. La pista flanqueja per l’esquerra i en pujada el Puig de Miralles: és ciclable però tècnica. Arribem fins als prats superiors. La pista s’acaba en una tanca: cal travessar-la i pujar paral•lels a la tanca fins la part alta dels prats. Trobem a l’esquerra el sender que ens porta fins a la base del cim del Puigsacalm, que cal assolir a peu.

El camí de tornada és feixuc en algun tram. Seguim el sender en direcció al Puig dels Llops. En arribar-hi ens desviem a l’esquerra. El camí baixa primer fortament i després es desvia a la dreta per flanquejar el puig: aquí cal arrossegar la bicicleta, en algun lloc amb dificultats, fins al Coll de Joanetes. Des del coll arribarem a la pista que va fins a Santa Magdalena del Mont. Desfem el camí per baixar en direcció al salt de Sallent. Abans d’arribar-hi (val la pena visitar-lo) trobarem a la dreta el sender, anomenat Camí dels Matxos, que salva la cinglera i que ens baixa a Sant Privat d’en Bas. Es tracta d’una trialera pràcticament ciclable en la seva totalitat.

Quan el corriol es suavitza l’hem de deixar davant d’una petita tanca i canviar completament de direcció. Continuarem per una pista no molt clara però més còmoda fins a trobar-ne una de més fressada que ens porta altre cop a Sant Privat d’en Bas.

CENTRES D’INTERÈS.
Santa Magdalena del Mont

ALLOTJAMENT
http://www.calacarmelita.com/index.html
Mas Rafalot (Hostalets D'en Bas).Tel. 972 69 0184
Mas Rubió (Joanetes).Tel. 972 693 154
Plà Traver. Tel. 938 550 931

RESTAURANTS
Can Llonga. (Hostalets d’en Bas). Tel. 972 69 03 38
Les Cols. (Olot). Tel. 972 26 92 09

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. La Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).