Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 007_Tortellà
Bassegoda. El Mont. Tossa d’Espinau. Serra d’Entreperes.
Tortellà_Sales de Lierca_Lliurona_Tortellà
Mapa digital Comarcal. Garrotxa. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 44 Km
Desnivell: 1120 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 004_Sadernes
AEM 009_Albanyà
GAR 008_Beuda
GAR 009_Besalú
GAR 032_Arguelaguer
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’església anem a buscar la carretera cap a Montagut, però la deixem de seguida, quan trobem a la dreta el trencant de Sales de Llierca. Arribant al petit nucli deixem la carretera per una desviació a la dreta que ens porta a Sant Martí. Seguim endavant per la pista principal per deixar-la un centenar de metres mes enllà per una pista a l’esquerra (abans n’haurem deixat una que porta a una finca). Sempre per la pista principal arribem a un petit Mas, passem pel costat d’una font i després d’una petita pujada la deixem en un revolt tancat a tocar d’una altra casa. Atenció, hem de passar per sota una biga de fusta que fa de tanca i entrar a un camp on no hi ha camí visible: hem d’anar a la part baixa del prat on trobem una pista desdibuixada, poc clara degut a la vegetació, que seguim. La pista surt a una altra de més bona on anem a l’esquerra. Sortim a una altra pista, on anem a la dreta en baixada.

Arribem a una cruïlla de quatre camins on seguim endavant obviant les d’ambdós costats. Sempre sense desviar-nos, arribem a una clara bifurcació on anem a l’esquerra seguint les indicacions del Mas Can Tries. Passat aquest ens endinsem al congost del Torrent d’Espinau. Una llarga i dura pujada ens porta a una bifurcació prop de Can Espinau; per arribar-hi continuem a la dreta. Passem per l’era del Mas i continuem pujant fins a un collet on continuem per la pista principal que marxa a la dreta. Després de flanquejar un tram perdem alçada ràpidament. Arribem a una bifurcació on continuem endavant seguint les indicacions de Lliurona, deixant a la dreta la pista cap a Sant Martí Sesserres. Arribem ràpidament al Coll de la Creu on continuem per la pista central, però només uns quants metres. La deixem per una pista secundària a l’esquerra que porta al cementiri i després a una casa. Continuem per un corriol per l’esquerra de la casa. Arribem a Sant Andreu de Lliurona. Hem de remuntar per un caminet a l’esquerra de la façana de l’església, en direcció Est. Seguim per pista i sortim a la que hem deixat al Coll de la Creu, que agafem a l’esquerra.

Arribem a una bifurcació indicada on virem en rodó a l’esquerra seguint les indicacions de Tortellà i Sadernes. Baixem a la Riera de Borró que travessem. La pista ens puja sense problemes fins prop del Coll de Faja. Abans d’arribar-hi trobem una desviació a l’esquerra que seguim deixant a la dreta la que puja al coll. Sense deixar mai la pista principal iniciem el llarg descens, còmode i gratificant, que ens porta de nou a Tortellà.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Martí de Llierca. Sant Andreu de Lliurona

ALLOTJAMENT I RESTAURANTS
http://www.infogarrotxa.com/directori_webs/sector.php?idcat=5
Hotel Alta Garrotxa. http://www.hostalaltagarrotxa.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).