Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 011_Sant Feliu de Pallerols
Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Serra de Finestres. Serra de les Medes
Sant Feliu de Pallerols_Volcà del Traiter_Coll de la Serrella_Volcà de can Tià_El Ventòs_les Encies_Les Planes d’Hostoles_Sant Feliu de Pallerols
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 005_Olot
GAR 006_Les Planes d’Hostoles
GAR 024_Sant Aniol de Finestres
GAR 030_Santa Pau
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim des de l’estació de la via verda del carrilet en direcció a les Planes d’Hostoles. La deixem al cap de pocs metres per un carrer a l’esquerra seguint la direcció del volcà del Traiter. Creuem la carretera i més enllà ens desviem a la dreta prenent l’antic camí de Santa Pau. Passem de llarg tres pistes a la dreta fins arribar als peus del volcà. En aquest punt trobem una bifurcació on continuem a la dreta seguint ara la direcció del volcà de Can Tià.

Deixem la pista principal que porta a can Codina per una altra a l’esquerra de pujada menys fressada. Bifurcació poc clara on seguim a l’esquerra fins arribar a un mas. Nova bifurcació passat el mas on continuem a la dreta per una forta rampa pedregosa impossible de ciclar. Quan el malmès camí es suavitza es pot tornar a pujar a la bici, però la pujada fins al Coll de la Serrella és molt tècnica i esgotadora. Al coll, anem per un aflorament rocós a l’esquerra. Sortim a la pista cimentada que puja de Sant Iscle de Colltort. Si es vol visitar el volcà de Can Tià una pista a l’esquerra porta fins al mas que hi ha damunt del mateix.
La ruta però, continua a la dreta en direcció al mas el Ventós, restaurat i convertit en un bonic hotel restaurant (si no es vol passar pel mas i escurçar el camí es pot prendre una pista a la dreta que trobem només iniciar aquest tram de ruta).

Arribant a la impressionant masia, la voregem per l’esquerra i continuem per una pista, darrera una tanca, que baixa al transformador que dóna electricitat a la finca. Baixada ràpida al fons de la vall on trobem la pista esmentada anteriorment.

Arribem a una bifurcació on deixem a l’esquerra la pista que baixa a Sant Aniol de Finestres continuant a la dreta de pujada, seguint amb les senyals grogues que hem anat veient durant el trajecte fins aquí. Atenció, arribem a un prat on la pista vira a la dreta cap a una petita construcció: hem de travessar el mas i anar a buscar la pista que s’intueix a l’altra banda del prat. La pista perfila la Serra de les Medes per l’esquerra. Cap al final del trajecte deixarem, en un revolt tancat, una pista a l’esquerra, mantenint la direcció que portem. Sortim a una bona pista que ve dels Arcons i que seguim a la dreta. Al cap de poc, la deixem per una pista secundària a la dreta. Uns metres enllà deixem aquesta pista que mor en un mas per una a l’esquerra, poc clara, que porta fins a un petit mas. Continuem per l’esquerra de l’era per baixar a les Encies.

Sortim a la carretera on anem a la dreta uns metres just per deixar-la tot seguit per una pista asfaltada a l’esquerra que ens porta al mas de El Soler d’Amunt. Entrem a la finca i voltem la casa per l’esquerra continuant per una petita pista que hi ha darrera del mateix. Deixem una desviació a l’esquerra poc clara i continuem baixant. La pista no és gaire freqüentada però ens porta a un mas en runes. La ruta continua per la dreta del mateix i porta fins a unes fàbriques. Sortim a la carretera que baixa de les Encies i la seguim fins a les Planes d’Hostoles. Al poble anem a buscar la via verda del carrilet que ens porta de nou a Sant Feliu de Pallerols.

Maig 2009

CENTRES D’INTERÉS
Volcà del Treiter. Volcà de Can Tià

ALLOTJAMENT I RESTAURANTS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sant_feliu_de_pallerols/default.aspx

CARTOGRAFIA

Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).