Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 017_Oix
Alta Garrotxa. Bestracà. Serrat dels Boixos. Vall d’Oix
Oix_Coll de Bestracà_Collet de Rabassa_Coll Sagordi_Oix
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 24 Km
Desnivell: 795 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 012_Oix
GAR 013_Montagut
GAR 014_Oix
GAR 016_Oix
GAR 018_Oix
GAR 019_Oix
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta per la carretera en direcció a Beget. La deixem quan trobem a la dreta la pista que porta a Sant Miquel d’Hormoier. Passem pel costat de Can Pei i aviat ciclem encaixats a la riera d’Oix. Passat el pont Trencat la pista enfila de cop cap a l’estret del Grau d’Escales. Una vegada superat el congost entrem de ple a la Vall d’Hormoier que recorrem un tram. Deixem la pista d’Hormoier per una que trobem a l’esquerra que puja en direcció oposada a la que portem. Pugem fent llaçades fins al mas de Romagueres. A partir del mas la pista continua fins la carretera que puja d’Oix. La deixem quan trobem a la dreta la pista que puja fins al Peirer i el coll de Bestracà.

Al coll, continuem per una pista herbosa que s’enfila cap a l’esquerra i que ens porta fins al Coll de Rabassa i, de nou, a la carretera. Fem uns metres per asfalt i el deixem per una pista a l’esquerra seguint senyals de GR. Arribant a un mas ens desviem a la dreta seguint sempre la senyalització del GR.

Arribem al Coll Sagordi on continuem per la pista de l’esquerra que baixa fins al mas el Seguer de Pera. A partir del mas la pista està més bruta i amb algun tram pedregós. La pista mor en un camp al fons de la vall. La ruta continua pel sender evident que travessa el camp. Fem un tram per l’esquerra de la riera d’Oix, la travessem i continuem pel sender que marxa enlairat per la dreta de la riera. Aquest tram té algun punt delicat on no es pot badar damunt de la bicicleta. Sortim a una bona pista que ens retorna a Oix.

Juny de 2010

ALLOTJAMENTS
Mas Can Pei 607 720 933
Hostal La Rovira. Tel 972 294 347

RESTAURANTS
Ca la Cristina.
Can Bundancia. Tel 972 294 481

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).