Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 018_Oix
Alta Garrotxa. Mont Major. Mont Petit. Serra del Toix. Muntanya de Santa Barbara
Oix_Sant Martí de Torrelles_Santa Barbara de Pruneres_Oix
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 20 Km
Desnivell: 780 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 012_Oix
GAR 013_Montagut
GAR 014_Oix
GAR 015_Sant Joan de les Fonts
GAR 016_Oix
GAR 017_Oix
GAR 019_Oix
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A la plaça de l’església prenem el carrer principal en direcció a la muntanya. El deixem per una pista a l’esquerra seguint senyals del GR. Sortim a una pista asfaltada on continuem recte. Deixem l’asfalt quan trobem a l’esquerra la desviació del veïnat de Torralles.

A Torralles continuem per la pista que passa per l’esquerra del veïnat i l’ermita de Sant Martí. La pista puja fins al Coll Sapell i passa a la vessant nord de la Serra del Toix. Comencem a perdre alçada ràpidament fins a una bassa artificial d’aigua. Passada aquesta trobem una cruïlla de camins on continuem recte mantenint la direcció.

Arribem a la carretera d’Oix que travessem. La nova pista ens puja fins al Collet de la Teula i continua fins al mas Palomeres que deixem a la dreta. Més endavant trobem una bifurcació on continuem per la pista de l’esquerra. Per arribar a l’ermita ens hem de desviar a la dreta quan sortim del bosc. A l’ermita continuem per la dreta de la mateixa. La pista s’acaba i continuem per un corriol trialer que ens baixa fins a la bifurcació que hem trobat passat el mas Palomeres.

Tornem a passar pel mas Palomeres. Passada l’entrada al mas, arribant a una esplanada prenem un corriol a la dreta que passa per la dreta del camp, arriba a una bassa d’aigua per abeurar el bestiar i continua per l’altra banda de la mateixa. La trialera ens baixa fins a una masia que sembla okupada. El sender passa per la dreta de la casa i continua baixant fins al fons de la vall.

A la vall arribem fins a uns camps on trobem les traces d’una pista. Al final dels camps trobem una pista més clara on anem a la dreta fins a la masia que tenim al davant. Just a la masia trobem un sender que baixa fins al riu. A l’altra banda, trobem les traces d’una pista que marxa a l’esquerra i que ens porta fins al mas rural de Can Pei. La pista del mas ens porta de nou a Oix.

Juny de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Martí de Torralles. Santa Barbara de Pruneres

ALLOTJAMENTS
Mas Can Pei 607 720 933
Hostal La Rovira. Tel 972 294 347

RESTAURANTS
Ca la Cristina.
Can Bundancia. Tel 972 294 481

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).