Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Garrotxa
GAR 020_Olot
Parc Natural de Zona Volcànica d’Olot.
Olot_Sant Privat d’en Bas_Puigpardines_Sant Antoni_Fontanills_Joanetes:Les Preses-Olot
Mapes Comarcals de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 680 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 001_Sant Privat d’en Bas
GAR 003_Sant Privat d’en Bas
GAR 005_Olot
GAR_021 Olot
GAR 027_Sant Privat d’en Bas
GAR 031_Castellfollit de la Roca
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Fontanils, un clàssic olotí

Olot és un paradís per la pràctica de la bicicleta. Una petita plana voltada de muntanyes de poca alçada, exceptuant el cim del Puigmal, permet dissenyar rutes per a tots els gustos, des d’una passejada per la plana o la Via verda, molt concorreguda, a fer el cim del Puigmal, per donar dos exemples. Des de la ciutat, són rutes clàssiques d’un matí o una tarda; es pot fer la Serra de Bastets, la Fageda d’en Jordà i la zona volcànica o la pujada a Fontanils.

La ruta que us proposem presenta tots els al·licients per passar una bona estona, sense cansar-se gaire.

Sortim des del Mercadal d’Olot anant a buscar el carrer de sota el turó de la Torre de Montolivet. Continuem pel marge esquerra del riu Fluvià resseguint l’orografia de la serra de Sant Valentí de la Pinya. Encadenant pistes i camins asfaltats per la plana ens dirigim primer a Sant Privat d’en Bas i a continuació a Puigpardines i fins l’ermita de Sant Antoni, just per visitar-la.

Iniciem la pujada fins al mas de Fontanils. El trajecte fins al mas en runes salva un desnivell de 400 metres i en general és força còmode. El mas de Fontanils ubicat en un petit pla del vessant est del Puigsacalm ofereix a l’espectador una vista impressionant de la plana i de les serres i volcans que l’envolten.

Des de Fontanils continuem pels prats fins trobar una pista que marxa cap a la carena del Serrat de Fontanils, on mor. Iniciem el descens a Joanetes per un sender fins trobar una pista que ens hi porta.

Des de Joanetes, travessem la Plana d’en Bas fins trobar la Via verda que seguim fins a les Preses. Des d’aquí a Olot ens queda un bonic recorregut per senders i pistes que travessen paisatges volcànics i les típiques parets de les garrotxes, que donen nom a la comarca.

Maig de 2011

CENTRES D’INTERÈS
Joaquim Soy, el Nardo. Ermita de Sant Antoni.Aiguamoix de la Moixina.Ermita de la Salut. Capella de Sant Sebastià.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.turismeolot.com/