Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Alt Urgell
AUR 004_Castellbó
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Sant Joan de l'Erm
Castellbó_Cercèdol_Castellnovet_Coll de Jou_Coll de Leix_San Joan de l’Erm_Refugi de la Basseta_Santa Magdalena_Coll de Creu del Ras de Conques_Coll d’Estalella_Coll de Burbre_Castellbó
Mapa digital Comarcal. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 53 Km
Desnivell: 1750 m
Temps: 5 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 005_Os de Civís
AUR 010_Aravell
AUR 011_Os de Civis
AUR 012_Sant Joan de l’Erm
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des dels inicis de la bicicleta de muntanya, els boscos de Sant Joan de l’Erm han estat sempre molt apreciats pels ciclistes gràcies a l’extensió i varietat de pistes, l’escàs trànsit, l’alçada, la qualitat del medi natural i el paisatge d’alta muntanya.
La ruta que us proposem surt de la vila de Castellbò -una de les de major presència de càtars de tot Catalunya, sobretot per la seva vinculació política i econòmica amb el comtat de Foix- i s’endinsa al Parc Natural de l’Alt Pirineu per racons poc coneguts, de bellesa singular i panoràmiques imponents.

Partim, travessant el riu, per pista en direcció a Cercèdol i Castellnovet. A través de fortes rampes assolim el coll de Jou, divisant primer els poblets de la vall, el pla de la Seu i la Cerdanya i, un cop allà, el sud de la comarca i la pujada al port del Cantó. Ens endinsem tot seguit per una zona més boscosa fins a Sant Joan de l’Erm i el refugi de la Basseta, lloc on canviarem de vessant i iniciarem un lleuger descens fins al riu de Santa Magdalena. En aquest tram més obac són destacables els arbres monumentals. Arribats al riu, el remuntarem fins a l’ermita per una suau i agradable pista i des d’allà iniciarem la pujada al coll de Creu de Ras de Conques.

Des d’aquest punt la vista torna a ser majestuosa en totes direccions: Cadí, Port del Comte, el Pirineu més proper del Pallars Subirà i el pic de Salòria, sostre de l’Alt Urgell. Passem a continuació pel coll d’Estalella i el de Burbre i iniciem un pronunciat descens cap a Castellbò, tot divisant de nou els llogarets de la seva vall, com el de Solanell, ara deshabitat. A l’arribada al punt de partida es recomana travessar pel mig del poble i gaudir de la pintoresca arquitectura medieval dels seus carrers.

Juny de 2012

CENTRES D’INTERÈS
San Joan de l’Erm. Santa Magdalena

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Càmping Castellbó. Tel. 973 35 21 55
Refugi de la Basseta. http://www.santjoandelerm.com/basseta.htm

CARTOGRAFIA
Mapa digital Comarcal. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).