Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Alt Urgell
AUR 005_Os de Civís
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Pic de Saloria
Os de Civís_Coll de l’Aubaga_Coll de Conflent_Bordes de Conflent_Coll de Jou_Santa Magdalena_Coll de Creu de Ras de Conques_Coll de Grau_Coll d’Ares_Coll de Lequell_Bordes de Servellà_Coll de l’Obaga_Os de Civís
Mapa Comanrcal de Catalunya. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1780 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 004_Castellbó
PAS 001_Tírvia
AUR 011_Os de Civis
PAS 012_Llavorsí
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Pedalada d’alta volada: Pic de Saloria

Una ruta als límits entre Catalunya i Andorra. Un recorregut per paisatges d’alta muntanya emmarcats a la capçalera del Riu de Santa Magdalena, valls solitàries de generosos prats de pastura, bordes típiques del Pirineu i colls amb vistes espectaculars.

Os de Civís és un municipi descentralitzat de les Valls de Valira, a l’Alt Urgell, al qual s’hi accedeix des d’Andorra. La ruta comença a l’hotel Os de Civís, ubicat a uns dos quilòmetres del nucli i a la cota 1.700 m.

Remuntem per una bona pista fins al coll de Conflent, als peus del Pic de Salòria. Des del coll, a 2.200 m d’altitud, gaudim de vistes espectaculars a banda i banda. Iniciem el descens per la bonica vall de Conflent cap a les Bordes del mateix nom passant per la bonica ermita de la Mare de Déu de la Salut.

Travessem el Riu de l’Olla i remuntem cap al Coll de Jou voltant per dalt la bonica vall de Bedet. Baixem fins a l’ermita de Santa Magdalena, ubicada en l’idíl·lic paratge on conflueixen els rius Bedet i Santa Magdalena.

A l’ermita travessem la riera i remuntem fins al coll de la Creu del Ras de Conques, un bonic paratge de prats d’alta muntanya des d’on divisem la imponent silueta de la cara nord de la Serra del Cadí. Continuem pujant fins al coll del Grau i ciclant pel vessant nord de la Serra de Sant Bartomeu ens plantem a Coll d’Ares.

Ens queda encara un darrer esforç per remuntar el tres cents metres de desnivell que ens separen del Coll de Lequell. Una pujada que posa a prova les cansades cames en un ambient d’alta muntanya espectacular. Al coll ens deixem caure a les Bordes de Servellà, des d’on continuem per un paisatge feréstec i abrupte fins al coll de l’Aubaga, des d’on connectem amb la pista que baixa al punt de sortida.

Juliol de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Ermita de la Mare de Déu de la Salut. Ermita de Santa Magdalena

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.hotelosdecivis.com/