Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Alt Urgell
AUR 006_Castellnou de Carcolze
Serra de les Pinyes. Turó Punçó
Castellnou de Carcolze_Carcolze_Coll de Queralt_Coll de Dalt_Coll de la Font d’Aristot_Refugi del Coll de Midós_Castellnou de Carcolze
Mapes Comarcals de Catalunya. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 975 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 007_Bescaran
AUR 014_Aristot
CER 015_Lles
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta per la Serra de les Pinyes

Volta moderada per la Serra de les Pinyes, una serra situada entre els municipis del Pont de Bar i de les Valls de Valira amb un magnífic tram per una zona de prats d’alta muntanya entre el Coll de Queralt i el Coll de Midós amb espectaculars vistes sobre la Plana d’Urgell i les poderoses parets rocoses de la cara nord de la Serra del Cadí.

Iniciem la ruta a la part alta del poble on trobem la pista que puja a l’antic nucli de Carcolze on els masos actualment s’utilitzen com a bordes i corrals pel bestiar. A mesura que guanyem alçada dominem completament la vall on s’ancla atalaiat el petit poble de Castellnou. Trobem una pista més bona que seguim fins el bonic pla de les Roques de l’Avellanosa on ens desviem a la dreta seguint les traces herboses d’una pista que s’endinsa cap al bosc on el camí es fa més evident. Travessem per una bonica pineda amb exemplars adults de troncs recargolats que evidencien les dificultats per habitar a aquestes alçades. Connectem amb la pista que puja d’Aristot i que ens porta fins a l’encisador Coll de Queralt des d’on gaudim de la vall dels Estanys de la Pera tancada pels cims fronterers amb el principat andorrà.

Iniciem un esplèndid trajecte pels prats d’alta muntanya sota el cim del Turó Punçó, sovintejat per ramats de cavalls i vaques, que pasturen al bell mig d’un paisatge idíl.lic amb boniques panoràmiques de la Serra del Cadí i la Plana d’Urgell.

Passat el refugi de Coll de Midós iniciem el descens per la vall de Bescaran, tancada pel cim de Montorull. Deixem a la dreta la pista que baixa al poble de Bescaran enllaçant amb la pista que pel pla de Sorri ens retorna a Castellnou.

Setembre de 2012