Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Alt Urgell
AUR 007_Bescaran
Cap del Boix. Fontpedrós
Bescaran_Cortal del Teixidor_Collada d’Arcavell_Coll de Pimés_Barraca del Vaquer_Bescaran
Mapes Comarcals de Catalunya. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 1411 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 006_Castellnou de Carcolze
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta al Cap del Boix i el Fontpedrós

Bonica ruta que volta els principals cims que tanquen la vall de Bescaran a través del Coll de Pimés, un pas natural d’alta muntanya enclavat en un paratge natural de gran bellesa amb magnífiques panoràmiques.

Sortim de la part baixa del poble per una petita pista que trobem un cop travessat el riu de Bescaran que puja al Cortal del Teixidor, ubicat en un bonic prat a l’altra banda de la carena de la Serra de Banat i que ens permet connectar amb una bona pista que puja del poble d’Estamariu.

Pugem constantment fins la Collada d’Arcavell gaudint en tot moment de la imponent paret calcàrea del vessant nord de la Serra del Cadí i la Plana d’Urgell. Perdem alçada momentàneament per atacar definitivament el Coll de Pimés per un paratge de prats d’alta muntanya d’extraordinàries vistes de les valls andorranes i els cims pirinencs del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més extens de Catalunya i a on es localitzen els cims de més alçada de Catalunya.

Continuem pujant per un corriol i per una pista que es confón amb els prats en direcció al cim de Fontpedrós, excel.lent mirador de la vall de Bescaran amb el Pic Negre i el cim de Monturull que la tanquen pel nord. Continuem per una petita pista herbosa que perd alçada ràpidament descobrint un fet insòlit: un cotxe familiar en mig del no res que algú debia abandonar probablement degut al desconeixement del terreny per on anava. El final de la baixada presenta un terreny trencat i molt inclinat on cal extremar les precaucions.

Un cop travessat el torrent de Port Negre seguim les traces que ens porten fins el cortal del Vaquer on enllacem amb una pista que ens retorna còmoda i ràpidament a Bescaran.

Setembre de 2012