Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Alt Urgell
AUR 010_Aravell
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Roc de la Guàrdia
Aravell_Torre de Sant Climenç_Sallent de Castellbó_Coll de Burbre_Coll de Bescansia_Collada de la Torre_Bellestar_Aravell
Mapes Comarcals de Catalunya. Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 1099 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 004_Castellbó
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
La Plana de la Seu a vol d’ocell

Ruta per gaudir de la vall del Segre al seu pas per la Plana de la Seu i del cims i serres que l’envolten, destacant per sobre de tots, l’agresta verticalitat de la cara nord de la Serra del Cadí.

L’objectiu de la ruta és pujar des d’Aravell a la carena de la serra, al nord de la població, coronada per diversos cims dels qual destaca el Roc de la Guàrdia.

El tram de pujada es fa per una pista còmoda i de pujada constant, que salva un desnivell de gairebé 1.000 metres des del poble al Coll de Burbre, fàcilment identificable per la torre de comunicacions que hi ha instal.lada. Durant el trajecte passem al costat de petits pobles abandonats com Sallent de Castellbó i Sendes, massa enlairats per crèixer com els nuclis de la plana.

Carenem en direcció est vorejant els cims de la Roca del Carret i del Roc del Fener de l’Ala fins al Coll de Bescansia per un bosc frondós de pi amb escletxes que ens deixen entreveure els imponents cims del Pirineu andorrà.

Des del coll evitem el Roc de la Guàrdia pel vessant sud i iniciem un llarg i bonic descens cap el fons de la vall gaudint en tot moment de les millors vistes de la ruta.

Les dades de temps són aproximades per un dia en condicions normals i sense neu. Aquest no va ser el nostre cas a la carena de la serra.

Febrer de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Ermita de Sant Climenç. Sallent de Castellbó. Sendes

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://turisme.montferrercastellbo.cat/ca/serveis/on-menjar