Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 020_Sant Jaume de Frontanyà
Rasos de Tubau
Sant Jaume de Frontanyà_Sant Esteve de Tubau_Coll de Fajaneral_Coll de la Palomera_Santa Eugenia de Solls_Sant Jaume de Frontanyà
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 23 Km
Desnivell: 690 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 004_La Pobla de Lillet
BER 011_Sant Jaume de Frontanyà
RIP 004_Gombrèn
RIP 008_Campdevànol
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 022_Vilada
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de Sant Jaume de Frontanyà per carretera en direcció a la Pobla de Lillet. Passat el mas de cal Cintet prenem la pista més marcada que trobem a la dreta després d’una forta pujada. Baixem fins el rec de Tubau i iniciem la pujada fins al mas de Tubau, per arribar-hi deixem una pista a l’esquerra. Continuem entre el mas i l’ermita de Sant Esteve de Tubau. Desemboquem en una pista més bona que seguim a la dreta. Deixem a la dreta la pista que baixa a Sant Llorenç de Corrubí i després una a l’esquerra, continuant sempre per la pista principal. Continuem pujant: trobem una pista a la dreta en baixada que deixem fins arribar a una revolt en forma de paella on agafem un corriol que trobem a la dreta. Una petita pujada no ciclable ens porta a una pista en desús: travessem el Serrat Espatllat i quan la pista comença a perdre alçada trobem un clar sender a l’esquerra per on continuem. L’estret corriol ens porta fins a Coll de Fajaneral.

Passem a l’altra vessant per una curta trialera que desemboca en una pista que seguim a l’esquerra. La pista irregular ens baixa fins a l’ample coll de la Palomera. Atenció: per arribar-hi cal seguir les marques blaves i obviar una pista a l’esquerra en baixada. Al coll continuem a l’esquerra, resseguint els Cingles de Tubau. Virem en rodó, deixant una pista a l’esquerra sense sortida, i no parem de baixar fins al Torrent del Saüc. Després d’una curta remuntada la pista baixa fins la carretera que a l’esquerra ens porta de nou a Sant Jaume de Frontanya (També es pot arribar fins a Santa Eugenia de Solls, veure ruta BER 021, per la pista de l’altra banda de la riera).

Desembre 2004

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Jaume de Frontanyà, Sant Esteve de Tubau, Santa Eugènia de Solls

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Fonda Can Marxandó. Tel. 938 239 002
Fonda Cal Eloi

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).