Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 022_Vilada
Catllaràs
Vilada_Castell de l’Areny_Sant Jaume de Frontanyà_Borredà_Vilada
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1475 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 009_Vilada
BER 011_Sant Jaume de Frontanyà
BER 015_Borredà
BER 016_Borredà
BER 019_Sant Jaume de Frontanyà
BER 020_Sant Jaume de Frontanyà
BER 021_La Pobla de Lillet
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de Vilada agafem la carretera en direcció a Borredà. La deixem abans de sortir del poble per una pista a l’esquerra que indica Sant Romà de la Clusa. Remuntem sense parar per una pista fressada fins al trencant del Castell de l’Areny que trobem a la nostra dreta. A la plaça del petit nucli continuem pujant per l’estreta pista enquitranada fins a Coll Jovell. Al coll agafem la pista de la dreta que baixa fortament en el seu primer tram. Passem pel costat d’un mas i, al següent, ens desviem per una pista a l’esquerra que ens porta fins Camp-Rubí. Passem per la part alta del mas i continuem per una pista més atrotinada que baixa fins la riera. La travessem i anem a l’esquerra uns pocs metres per desviar-nos tot seguit per una pista en més mal estat a la dreta.

La pista presenta fortes rampes fins a un primer coll. Passem a l’altra banda perdent alçada momentàniament fins a trobar una pista que seguim, a l’esquerra, en pujada. Trobem una pista poc clara a la dreta, la ignorem i continuem per la pista principal. Arribem a un altre coll i continuem endavant deixant una falsa pista a l’esquerra. Desemboquem en una pista que, a l’esquerra, ens portaria al mas de Les Lloberes, a sobre mateix d’on ens trobem. Però anem a la dreta, sempre per la pista principal, i arribem al trencant que a la dreta portaria al Santuari dels Oms, a un centenar de metres. Continuem endavant per la pista asfaltada que desemboca a la carretera que, a l’esquerra, porta ràpidament a Sant Jaume de Frontanyà i després, a la dreta, fins al municipi de Borredà.

Arribant a Borredà ens desviem a la dreta i seguidament a l'esquerra per un carrer marcat sense sortida però que ens puja, per la dreta de les primeres cases, fins a la plaça de l’església. Sortim pel carrer Berga i aviat trobem els senyals del GR que porten de nou a Vilada. El trajecte del GR alterna trams de pista amb diferents corriols, però és ciclable pràcticament en la seva totalitat i no defrauda als amants de les trialeres.

Agost 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de l’Areny, Sant Julià de Cosp, Santuari dels Oms, Sant Jaume de Frontanyà.

ALLOTJAMENTS
Pensió Picancel. Tel. 93 823 81 54
PICANCEL HOTEL. Tel. 93.823.82.05

RESTAURANTS
BAR L'ARÇ. Tel. 93 823 80 00
RESTAURANT BAR. Ramón Comellas Serrat Tel. 93 823 81 54
BAR RESTAURANT. Maurici Traserra. Tel. 93 823 81 53

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).