Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 025_Sant Julià de Cerdanyola
Catllaràs
Sant Julià de Cerdanyola_Malanyeu_Sant Julià de Cerdanyola
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 1280 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 009_Vilada
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 023_Sant Julià de Cerdanyola
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 041_San Julià de Cerdanyola
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim pel carrer principal en direcció SW i agafem un carrer a l’esquerra que ens porta fins la piscina. Passem per la dreta de la zona esportiva i a l’esquerra trobem una pista senyalitzada. Seguim la direcció de L’Abaiol i La Vila. Arribem a la carena, on trobem una bifurcació. Baixem per la dreta i remuntem fins al Coll de les Bassotes. Al coll prenem una pista forestal a la dreta. Atenció: quan la pista es suavitza hem de pujar a la nostra esquerra per una rampa feta per una màquina de desbrossar. Una forta pujada ens porta fins a la carena: travessem un vailet i el sender es bifurca. Prenem el de l’esquerra en baixada i deixem el que segueix la carena amb senyals de PR. Baixem per una trialera estreta però fàcil, el camí s’obre i després d’una forta baixada desemboquem en una bona pista on continuem el descens. Passada la Font de les Travesses, en una bifurcació prenem la pista de la dreta. Baixem fins al mas del Llomà i Sant Sadurní de Malanyeu.

Continuem per carretera fins al trencant de La Nou de Berguedà i el seguim. Arribem al coll on deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra. Poc abans d’arribar al mas ens desviem per un camí a l’esquerra, de forta pujada. Al final de la pujada trobem una mena de dipòsit i un centenar de metres mes enllà hem d’agafar un sender a l’esquerra: primer és un corriol amb algunes marques blaves al terra, després seguim les traces d’una antiga pista, i finalment anem a parar aprop del mas de Cuirols, en la pista que puja fins al mas d’Espades.

La pujada amb marques de GR és forta fins passat Espades, després arribem a una bifurcació on deixem el GR i continuem per l’esquerra. Deixem la pista quan en trobem una a la dreta que perd alçada. Trobem una nova bifurcació i anem a l’esquerra, fem una curta llaçada de pujada i continuem per la dreta en trobar una nova pista. Desemboquem sense problemes a la pista que puja de Sant Romà de la Clusà. No deixem de pujar fins a la Collada de Sant Miquel.

A continuació trobem una bifurcació i ens desviem a la dreta en direcció a la Collada de Catllaràs. La pista surt a una altra que cal seguir en baixada per arribar fins al coll. A l’ampla collada prenem una pista secundària a l’esquerra, després en deixem una a la dreta i a continuació fem una forta baixada fins una clara bifurcació en què anem a l’esquerra. Flanquejem un tram per anar a parar a una altra pista. La seguim a l’esquerra, aviat trobem una indicació de Sant Julià de Cerdanyola i la seguim fins al punt de sortida.

Agost 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Sadurní de Malanyeu

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
Hostal Residència Arderiu 93 822 74 87. Sant Julià de Cerdanyola

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).