Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 026_Sant Jaume de Frontanyà
Catllaràs. Serra de Fajabranca
Sant Jaume de Frontanyà_Santa Eugènia de Solls_Sant Jaume de Frontanyà
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 19 Km
Desnivell: 695 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 009_Vilada
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 023_Sant Julià de Cerdanyola
BAG 036_Cardona
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Prenem la carretera en direcció a Borredà. Prenem a la dreta la desviació del Santuari de la Mare de Déu dels Oms. En la bifurcació següent anem per la pista de la dreta per pujar a Can Frontanyà. Just abans d’arribar al mas continuem per una pista a l’esquerra amb senyals de GR. Uns metres més amunt d’on el GR abandona la pista, ens desviem per una pista a l’esquerra que baixa fins a un petit coll i després remunta ben rosta fins a la carena de la Serra de Fajabranca. Aquest últim tram s’ha de fer a peu. La pista s’acaba i continuem carenant pels prats. Aviat trobem de nou els senyals del GR que seguim fins trobar una pista en un petit coll on hi ha una fita de pedres. Si anem a l’esquerra assolim el cim de la serra.

Desfem el camí i continuem per la pista, ara en baixada seguint el GR. Desemboquem en una pista que seguim en pujada. Als pocs metres trobem, a l’altra banda d’una tanca, la pista que ens permet canviar de vessant. Anem a l’esquerra. Després deixem el GR i continuem per la pista més clara que passa a l’altra vessant de la serra i baixa fins a trobar la pista que duu al refugi de l’Ardericó. La deixem i anem a l’esquerra, pedalejant per una fageda, fins arribar a una nova bifurcació on anem a la dreta en direcció a un mas. A la Collada de Montclús deixem una pista a l’esquerra i iniciem un ràpid descens fins a trobar una pista secundària a la dreta, amb senyals de PR, que agafem.

Atenció, la pista de pujada a Santa Eugènia de Solls és confusa: la trobem desdibuixada en un prat a l’esquerra. Cal travessar el vailet i anar en direcció contrària a la que portem. Travessem l’era del mas i continuem sense dificultats per la carretera que ens porta un altre cop a Sant Jaume de Frontanyà.

Agost 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Jaume de Frontanyà, Santa Eugènia de Solls

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
Cal Marxandó. Tel: 93 823 90 02
Casablanca. Tel 93 823 92 80

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).