Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 028_Gósol
Serra del Verd. Port de Comte
Gósol_Sorribes_Moripol_La Pedra_La Coma_Coll de Port_Coll de la Mola_Gósol
Mapes digitals Comarcals. Alt Urgell. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 58 Km
Desnivell: 1900 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 001_Tuixent
AUR 002_Tuixent
BER 030_Gósol
BER 042_Saldes
BER 038_Llinars (Castellar del Riu)
SOL 006_Sant Llorenç de Morunys
SOL 007_Sant Llorenç de Morunys
BER 050_Gòsol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la Serra del Verd

Sortim de la plaça de Gósol en direcció a Saldes. Passada la rotonda prenem la pista que va paral•lela a la carretera per la dreta. Arribem al Coll del Cap de la Creu on prenem a l’esquerra una pista secundaria sense sortida. Saltem una feixa per buscar un sender (GR) a la dreta que baixa entre els camps en direcció a Sorribes. Sortim a una pista on anem a l’esquerra per arribar al nucli de cases. A Sorribes continuem per la dreta en baixada fins al fons de la vall. En la pujada deixem dues pistes poc clares a la dreta i arribem al Pla de Moniu on prenem la pista de l’esquerra, deixant a la dreta una altra de forta pujada. La pista volta per l’est el Serrat de la Matella i ens porta a les cases i al Castell de Moripol. Abans d’arribar-hi ens desviem a l’esquerra en baixada seguint la direcció de Feners. En la baixada deixem una pista a l’esquerra i a la següent bifurcació anem a la dreta seguint les indicacions de Sant Llorenç.

Sempre per la pista principal fem una llarga, pedregosa i feixuga pujada fins al coll situat entre el Tossal Rodó i el Serrat de la Palla. Continuem a l’esquerra per la pista d’entrada al mas de Can Blanc. Rodem còmodament fins passat el mas de L’Espluga on ens desviem a la dreta seguint les indicacions de Cal Felipó. Passat un mas en runes hem de prendre una pista a l’esquerra que s’enfila amb forta pendent cap a una torre d’electricitat. La pujada fins al Coll de Jovells és dura. Al següent coll, en un revolt tancat, continuem per la pista de l’esquerra. La baixada fins al coll de Les Terreres, prop de Can Quelot, és delicada pel fort pendent i el terra en mal estat. La vista sobre la zona de Les Terreres, és impressionant. No arribem al mas ja que ens hem de desviar a la dreta seguint la indicació de La Pedra. Per arribar a la part alta de la Serra de Platformiu salvem un desnivell impracticable d’uns cent metres, carregant la bici per un camí pedregós i de pendent exagerat.

A la part alta continuem a l’esquerra. En un revolt tancat deixem una pista poc clara a la dreta. Fem una llarga baixada fins una pista cimentada que a l’esquerra ens porta a La Pedra. Continuem fins a Coll de Port per la carretera que porta a Tuixén. Al coll prenem la pista de la dreta, al costat del restaurant. Hi ha una tanca però es pot passar pel costat. La pista flanqueja la vessant Nord de la serra i després baixa sense parar fins al fons de la vall del Riu de la Mola. Travessat el riu anem a la dreta per pujar fins al Coll de la Mola i ja sense problemes, baixar de nou a Gósol.

Juny 2006

CENTRES D’INTERÈS
Moripol. Ermita de Santa Creu. La Pedra

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Ca l'Esteve. Tfn. 973 37 01 26-608 14 68 72
Cal Puxica. Tfn. 973 37 02 61-973 37 00 58-610 41 43 60
Cal Tinent. Tfn. 973 37 00 29
Hostal Cal Franciscó. Tfn. 973 37 00 75
http://gosol.ddl.net/

CARTOGRAFIA
Mapes Comarcals de Catalunya. L’Alt Urgell. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).