Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 029_Montmajor
Serra dels Tossals
Montmajor_Espunyola_Sants Metges_Capolat_Taravil_Sant Lleïr_Mare de Déu de Torrents_Montmajor
Mapa Digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1285 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 031_Espunyola
SOL 005_Vall d’Ora (Navès)
BER 037_Llinars
BER 051_Montmajor
BER 058_Casserres
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Anem des de la plaça fins la rotonda del poble on prenem la carretera cap a la zona esportiva. Arribant al camp de futbol ens desviem a la dreta. A la següent bifurcació continuem recte. Al mas El Casó continuem per la pista de l’esquerra fins al següent mas, que voltem per sota. Passada la casa ignorem una pista a la dreta seguint per la principal, que ens porta a la carretera de l’Espunyola. La travessem per arribar a l’església de Sants Metges. Continuem fins al cementiri i des d’aquí seguim la senyalització del GR per la pista que trobem a l’esquerra. Sortim a una pista més bona on anem a la dreta. La pujada fins al pantà d’Espunyola presenta rampes dures i constants. Passats els pantans el pendent es suavitza. Trobem una bifurcació en què anem a la dreta seguint les indicacions de Sant Salvador i la Bòfia. Deixem una pista a la dreta abans d’arribar a la part alta, on trobem una pista planera que agafem a l’esquerra. Trobem una pista estreta, asfaltada i molt poc transitada, que seguim fins a Capolat i Taravil. Passat el mas de Can Bertran deixem a la dreta la pista que porta a Vilella, però tot seguit deixem l’asfalt per una pista a la dreta seguint el GR.

Seguim sempre les marques del GR per voltar el Puig Rodon i salvar la cinglera de la Rasa de la Frau: primer anem per pista de desbrossar oscar, després virem en rodó deixant-ne una a l’esquerra que marxa per damunt de la cinglera; baixem per pista pedregosa amb fort pendent, continuem per un corriol ciclable sense dificultats exceptuant un curt tram molt tècnic i exposat, i passat aquest punt, trobem una nova pista de desbrossar, ja a l’altra banda del puig.

Sempre per la pista més clara, i seguint la senyalització del GR, anem perdent alçada: deixem una pista a la dreta poc clara, després una altra de fort pendent en un revolt tancat, tot seguit una a l’esquerra, i just passat un cable gruixut que barra el pas al trànsit (aneu amb compte), trobem una pista ampla i rodada que puja de Sant Lleïr. La seguim a l’esquerra en pujada. Passem per sota de Sant Andreu de la Mora. Arribem a un petit coll on prenem la pista de l’esquerra que va cap a un mas. Arribem a un altre coll on continuem per la pista amb senyalització blanca i blava deixant la pista principal (a la dreta pocs metres i tot seguit a l’esquerra).

La senyalització ens porta al mas La Maçana, deixant en aquest tram una pista a la dreta. Des del mas continuem baixant, anem sempre per la pista més clara per arribar a l’ermita de la Mare de Déu de Torrent. Travessada la riera trobem una pista que seguim a la dreta. Sortim a la carretera i fent uns metres a la dreta, la travessem. Només agafar la nova pista en deixem una a l’esquerra. Sortim a una pista més bona que travessem. En una bifurcació de pistes anem a la dreta. Sortim a un carrer que a l’esquerra ens porta de nou a Espunyola.

CENTRES D’INTERÈS
Sants Metges. Sant Martí. Sant Lleïr. Sant Andreu de la Mora. Mare de Déu de Torrents

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.montmajor.diba.es/turisme/menjar/default.htm

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).