Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 033_Colònia Sant Corneli (Cercs)
Serra d’Ensija. La Tosella. Plans d’Alba
Sant Corneli_Figols Vell_Fumanya_Vallcebre_Sant Corneli
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1.50.000. ICC. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 1100 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 014_Saldes
BER 017_Vallcebre
BER 018_Saldes
BER 042_Saldes
BER 054_Cercs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta des del Museu de les Mines per la pista, enquitranada en el primer tram, que porta a Fígols Vell. En un pla deixem l’asfalt per una pista a la dreta. Seguint la pista principal en deixem primer una de secundària a la dreta i passat un safareig, una a l’esquerra que porta a un mas. Sortim a un trencant asfaltat on deixem a la dreta la carretera que porta a Fígols Vell, seguint per la pista en direcció als Rasos de Peguera. En un revolt tancat ens desviem a l’esquerra en baixada, cap a una antiga boca minaire.

Iniciem el tram més dur de la ruta ja que la pista té trams de forta pujada, al principi pedregosos, fins al bonic pla de Coma de Veça. A partir d’aquí la pista es més planera. Sortim a una nova pista on anem a la dreta. Aviat comencem el descens fins al Pla de la Creu de Fumanya. En aquest punt deixem la pista principal prenent a la dreta l’antic camí de Fígols a Peguera. Sortim a la carretera. Aviat trobem a l’esquerra la carretera rural que ens baixa fins a Vallcebre. A l’inici del mateix trobem la cantera on hi ha les restes fòssils de petjades de dinosaure.

Des de la plaça de Vallcebre en direcció cap els masos del Divinal. Al Divinal ens desviem a l’esquerra en direcció al mas el Portet. Guanyem alçada per una pista de terra. En la pujada passem de llarg dues pistes que porten a uns masos. A la part alta iniciem el descens fins a la cinglera on anem a la dreta fins a trobar una pista a mà esquerra que ens permet salvar-la per un grau. Deixem aquesta pista quan en trobem una a l’esquerra. Sortim a la pista asfaltada que prenem a la dreta. Entrem a Sant Corneli per la part baixa.

CENTRES D’INTERÈS
Fòssils de petjades de Dinosaure. Museu de les Mines de Cercs

RESTAURANTS
Santa Bàrbara. Tel 938.248.209

CARTOGRAFIA
Berguedà. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya