Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 034_Castellar de N’Hug_Tosses
Parc Natural Cadí-Moixeró. Serra de Montgrony. Cim de la Creueta. Pla d’Anyella
Castellar de N’Hug_Coll del Remoló_ Plans de la Muntanya de Nevà_Tosses_Collada de Tosses_Coll de la Creueta_ Castellar de N’Hug
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1.50.000. ICC. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 1150 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 003_Planoles
BER 035_Castellar de N’Hug
CER 014_La Molina
CER 017 La Molina
RIP 048_Mogrony (Gombrèn)
CER 020_La Molina
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’església anant a buscar la carretera que puja al coll de la Creueta pel carrer de Portell. Just abans d’arribar-hi, continuem per un carrer de pujada seguint la direcció de Sant Joan de Cornudell per l’antic camí dels peregrins que anaven del poble a Montgrony. Sortim a la carretera que prenem a l’esquerra. Deixem a l’esquerra la pista que porta a l’ermita, però prenem la següent que trobem. Iniciem l’ascensió al coll del Remoló, durant la pujada deixem una pista a l’esquerra en un revolt tancat. La pista s’acaba a uns metres del coll. Hi arribem per un petit sender. A l’altra banda no hi ha camí, la qual cosa ens obliga a baixar als prats dels Plans de la Muntanya de Nevà que tenim a sota, fent ziga-zagues i més aviat en diagonal cap a la dreta improvisant el camí que trobem més assequible.

Als prats de sota trobem traces del bestiar que seguim a l’esquerra seguint marques de color groc. Improvisem també aquí el trajecte mirant de no perdre alçada i mantenint la direcció NW. Arribem a un tancat de bestiar al punt conegut com Costa Borda, una mica més amunt, al costat d’un pal senyalitzador, trobem una pista que seguim en direcció a Tosses. La pista ens baixa sense problemes a la carretera que puja del poble, a poca distància d’on ens trobem.

Anem per la carretera fins a la collada de Tosses on continuem per una pista a l’esquerra. La pista volteja el cap del Ginebrar i ens porta de manera planera fins al Pla d’Anyella. Sortim a la carretera que a l’esquerra ens porta fins al coll de la Creueta.

Al coll prenem una pista a la dreta. Atenció, la deixem quan trobem una petita pista barrada a l’esquerra que marxa en direcció contrària. Perdem alçada ràpidament. Deixem aquesta pista en un revolt tancat per agafar-ne una altra amb fort pendent que porta a una borda. Passada aquesta continuem fins a un petit coll on la pista es perd. A l’altra banda tirem pel dret baixant pel prat cap al torrent de la Font del Boix. El travessem i fem un tram de pujada arrossegant la bici. Només uns metres més amunt trobem un sender ample que prenem a la dreta i que marxa en direcció a la part alta d’un sortint rocós. Just en aquest punt, el sender, amb senyals blaves i de GR, comença a perdre alçada. La trialera és assequible però el primer tram és força tècnic. Aviat trobem una bona pista que a la dreta ens baixa fins l’Erola i Castellar de N’Hug.

Desembre de 2009

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
http://www.ajcastellardenhug.cat/

CARTOGRAFIA
Berguedà. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya