Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 040_Guardiola del Berguedà
Serra de Sant Marc. Espai d’Interès Natural de la Serra del Catllaràs
Guardiola_Terradelles_Brocà_Càmping l’Espelt_La Pobla de Lillet_Coll del Pla de l’Ermita_El Collet_Guardiola de Berguedà.
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1.50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 1420 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 004_La Pobla de Lillet
BER 008_Bagà
BER 012_Bagà
BER 024_Guardiola de Berguedà
BER 025_Sant Julià de Cerdanyola
BER 032_Guardiola de Berguedà
BER 039_Bagà
BER 041_San Julià de Cerdanyola
BER 055_El Collet_Brocà
BER 043_La Pobla de Lillet
BER 057_La Pobla de Lillet
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Una volta pel Catllaràs

Itinerari amb dos trams ben diferenciats; el primer uneix les poblacions de Guardiola de Berguedàq i la Pobla de Lillet encadenant pistes i senders que discorren per les faldes de la Serra de Brocà i la Serra del Puig; el segon tram, de tornada al punt d’inici, puja a la Serra del Catllaràs, espai declarat d’interès natural des de 1992, i enllaça per un magnífic sender les cases del Collet, a escassos quilòmetres de Guardiola de Berguedà.

La ruta puja pel camí ral de Guardiola a Brocà que surt des de Terradelles. Passat els Plans de Rotllan i abans del mas Clarà, conectem per pistes secundàries i senders, Cal Companyó, Cal Vilella i l’Espelt. Passem per dintre del càmping Espelt, on amb el permís del propietari, podem enllaçar amb una pista evitant la carretera. Més pistes i senders ens porten a la part alta de la Poble de Lillet.

Al poble anem cap a les Coromines, un barri a l’altra banda del riu Llobregat des d’on iniciem una llarga pujada per una bona pista, enmarcada dins d’un bosc frondós i de variada massa forestal, fins al mas Vallfogona, abandonat, i el coll del Pla de l’Ermita.

Baixem fins a les cases del Collet encaixats a la vall del Torrent de l’Albiol, primer per pista i més tard, per un sender que ens hi porta. Tornem a Guardiola de Berguedà per un camí ben arreglat pel marge esquerra del Llobregat.

Maig de 2012

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
www.calcompanyo.com/
www.hotelelblat.com/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1.50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya